ifc-ambacht | Ido’s Football Club
2
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2,spwp_voetbal,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

2020 - 2021

IFC in Top200

IFC-ambacht-logo

Aanwezigheid Fysio bij IFC

previous arrow
next arrow
Slider

Keertje meetrainen?

Aanmelden

Door de coronamaatregels zijn de trainingsmogelijkheden beperkt. De huidige code is ROOD!
Hier vind je de actuele trainingstijden
Lees meer over trainen

De winterstop komt met rasse schreden dichterbij. Dat was vandaag voor het eerst goed te merken, want het was echt wel koud. Met name voor de scheidsr...

Een actie opgezet door Clubplan om verenigingen te helpen aan inkomsten. Een actie waar al meer dan 300 clubs  aan meedoen en al meer dan 4000 rondje...

Onze jaarlijkse presentatiegids is klaar en gedrukt. Hij is met veel zorg samengesteld en is wederom van een hoge kwaliteit. Een legertje vrijwilliger...

De vierde nieuwsbrief is uit. Met daarin de contactgegevens van de 5 technische coördinatoren. Zij zijn ook de grote organisatoren van de onderlinge ...

Verslag: Jacques Grossouw Fotoverslag: Jacques Grossouw De afgelopen twee weekenden hebben we onderlinge wedstrijden georganiseerd. Vorige week waren ...

Onze webshop

Kantine huren?
feestje
Teamsponsor worden?
Jarigen
birthday_cake
IFC feliciteert:
  • Naomi Buik 15 jaar
Hoofdsponsoren
panne_logo_hp
ibc

Ido’s Business Club

Sponsoren
Subsponsoren
Advertentie
PalmPartybanner
2591-banner-200x150
SOCIAL MEDIA

 

TWITTER

FACEBOOK

2 days ago

IFC

IFC JO17-3 EN IFC MO17-1 SPELEN MET VEEL PLEZIER HUN ONDERLINGE WEDSTRIJD

Nieuwsflits, wedstrijdverslag door JacquesGrossouw

Het koude vervolg in de Coronacup tegen MO17-1. Nadat de wedstrijd definitief was vastgesteld eerder deze week brandde de digitale psychologische oorlogsvoering van start. Over en weer waren beide teams er van overtuigd dat ze de winst zouden pakken.

Beide teams waren de officiële wedstrijden voor deze Corona-stop namelijk goed doorgekomen. Allebei door in de beker en in de top van competitie waarbij het jonge MO17-1 zelfs de trotse koploper is ! Heel knap want maar liefst 8 speelsters zijn eigenlijk nog in de leeftijd voor 15-1.

Met een iets gehavende JO17-3 ploeg en wat vervangers werd de strijd aangegaan. In de 1e 13 minuten was de ploeg sterker maar ook nog erg slordig tegen de fanatieke dames. Nog geen goals dus meteen maar stevig ingrijpen en twee keer wisselen om de boel op scherp te zetten…. Signaal was duidelijk en na die wissels werd meteen snel na elkaar 5 keer gescoord.

De marge was geslagen en Owen en Daan wisselden van plek en keepershandschoenen. De dames weerden zich echter goed en knalden er een aantal malen stevig in. En terecht want die mannen dachten er soms een individuele show van te kunnen maken. Aanpakken die mannen ! Zagen die Thijs ! Met nog wat doelpunten werd het ruime veldoverwicht ook op het scorebord gezet. Zelfs Alex kon nu een keertje juichen na 345 wedstrijden zonder officiële goal.

In de rust met de coach van MO17-1 afgesproken dat alle 14 meiden zouden meespelen en dat de jongens wat tandjes terug zouden schakelen om het onderling treffen leuk en gezellig te houden.

En dat slaagde volgens mij want een leuke en gezellige tweede helft waarbij het plezier en onderlinge lol er van af spatte werd op de mat gelegd. De dames lieten zien dat ze met wat meer tijd echt konden ballen. Diverse mooie combinaties werden op de mat gelegd. Ze sneden door de defensie heen. Interimkeeper Daan solliciteerde nadrukkelijk naar de plek onder de toekomstige lat met mooie reddingen. Op een prachtige afstandsschot dat mooi in de hoek krulde was hij echter kansloos en de hatelijke nul was van het bord.

Een aantal leuke acties van de mannen leidde tot meer goals. Daarna kregen de meiden nog twee versterkingen en dat was te merken. Diverse treffers snel achter elkaar liet hun score oplopen. Dit deden ze na goed samenspel voor de goal. Ze ontliepen iedere keer met 7 slim de buitenspelval. Of lag het aan de vlagger die de regels voor deze ene dag anders interpreteerde???

Na al die tegentreffers moest natuurlijk ook bij de keeper ingegrepen worden vonden de jongens zelf. Het oprapen van een terugspeelbal leidde namelijk tot een indirecte vrije trap die MO17-1 binnen wist te schieten met 11 man op de doellijn. Giovanni wierp zich op en de jongens probeerden hun “galleryplay” weer te hervatten. Gelegenheidsspits Owen kon een goaltje meepikken. Na goed doorzetten kon ook aanvaller Sietse zijn 1e goaltje meepikken.

De meiden bleven erin geloven en verhoogden de druk op goal. Na een snelle counter die kon worden uitgevoerd na balverlies van keeper Giovanni in de 16 meter van de tegenstander …. scoorden ze wederom. Het slotakkoord was gelukkig voor JO17-3. Goed doorzetten van Axel leidde tot zijn 2e treffer met …. het hoofd !

Het was een leuke en gezellige wedstrijd die eindigde in 13-5. Alleen daar ging het natuurlijk niet om. Het leuk gezamenlijk bezig zijn in de buitenlucht en het onderlinge plezier en het elkaar willen laten spelen in de 2e helft was geweldig om te zien vanaf de kant. Complimenten voor de heren en dames die er zo’n feestje van hebben gemaakt met elkaar. Dat is een lichtpuntje in deze beperkende coronatijden. En fijn dat de leeftijdscoördinatoren en de scheidsrechters bij IFC dit organiseren !

Oh ja, de dames wisten de strafschoppen overigens een heel stuk beter te benutten dan de mannen. Die penalty’s blijven een dingetje…. Zijn de dames dan toch de morele winnaars van deze dag???
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

IFC

DE CORONACUP WAS VANDAAG EEN GROOT FEEST

wedstrijdverslag door IFC-Jeugdbestuur

De winterstop komt met rasse schreden dichterbij. Dat was vandaag voor het eerst goed te merken, want het was echt wel koud. Met name voor de scheidsrechters, technisch coördinatoren die toezicht hielden, de trainers en uw fotograaf., Het weer was ook donker, wat een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van de foto’s.

Het is niet anders. We kijken of we volgende week nog wedstrijden zullen organiseren, want het was vandaag echt leuk en gezellig. Ik heb weer wedstrijden gezien van meisjes tegen jongens. Op papier geef je de meisjes meer kans, maar de praktijk is anders: de meisjesteams hebben vaak jongere meisjes in te team zitten en dan voetballen ze uiteindelijk tegen leeftijdsgenoten. En dan hebben die jongens toch net iets meer kracht.

Maar het fanatisme van de meisjesteams is mooi om te zien. In de jongnsteams waarin ook meisjes meedoen zie je echter dat die meisjes gewoon sterker zijn.

Op het hoofdveld was een heel leuke wedstrijd, die eindigde in een hoge score in het voordeel van de jongens. Maar die namen vervolgens gas terug en de wedstrijd eindigde met alle speelster en spelers in het veld. Ik meende in elk geval 18 meisjes te zien en de sfeer was zoals de wedstrijden op de afsluitende dag van het seizoen. De uitslag is ondergeschikt aan de lol die je met elkaar hebt. En gelachen werd er!
... See MoreSee Less

View on Facebook