Eerste driepunter van het seizoen voor IFC

tekst Cees van Heeren

In de tweede competitieronde en tegelijkertijd in de eerste uitwedstrijd behaalde IFC de eerste drie punten van het seizoen. Bij het uit de derde divisie gedegradeerde Juliana´31 uit Malden werd met 0-1 gewonnen. De overwinning was verdiend gezien met name het veldspel en de kansen in de eerste helft.

Trainer Breetveld van IFC stuurde bijna hetzelfde elftal het veld in, dat vorige week had gelijkgespeeld tegen UDI´19. Alleen de toen geblesseerd geraakte aanvaller Billy Nzojyibwami moest toekijken en voor hem stond Jeremy Hensen aan de aftrap.

Voor de wedstrijd begon werd in de bestuurskamer het eerste exemplaar van de presentatiegids van Juliana´31 overhandigd aan de burgemeester van Heumen (waaronder Malden valt). Onder het genot van een lekker gebakje was er ook nog een ondertekening van een nieuw sponsorcontract. Voordat de wedstrijd daadwerkelijk begon was er nog één minuut stilte voor een overleden clubman.

IFC begon vervolgens goed aan de wedstrijd en kwam in de gehele eerste helft eigenlijk nauwelijks in gevaar. In de eerste 20 minuten hadden zowel Michael Potkamp als Jeremy Hensen de Ambachters op voorsprong kunnen brengen. Maar de kopballen van hen beide hadden net niet de goede richting. Op een diepe bal van Damiano Vaudo reageerde Jeremy Hensen alert, maar de razendsnel uitgekomen doelman voorkwam een Ambachts doelpunt. Na een half uur spelen gebeurde dat echter wel daadwerkelijk. Perry van Eijken verstuurde een pass in de diepte op Nico Ramos en uit diens goede voorzet werd de bal door Jeremy Hensen binnengeschoten 0-1. Het 80ste doelpunt voor IFC in zijn hoofdklasse geschiedenis.

Na de rust ging de thuisclub steeds meer opportunistischer spelen en was het soms alle hens aan dek voor de Ambachtse verdediging. Zo onderbrak Edison Warner een gevaarlijke aanval en ook Marco Bouwman ruimde diverse keren op, voordat er daadwerkelijk doelgevaar kon ontstaan. Aan de andere kant vergat IFC eigenlijk ook met combinaties te blijven voetballen en ging het mee met de thuisclub in het hanteren van de lange ballen. Een kwartier voor tijd kwam IFC goed weg toen de bal na een corner door Van Straaten (in de 1e wedstrijd 2x succesvol met een kopbal) tegen de buitenkant van de paal belandde. De hierna ingebrachte Brian Leons zorgde aan de andere kant, met zijn snelheid bij lange ballen ook voor onrust bij de thuisploeg. Zelfs had hij bij een tweetal situaties de wedstrijd kunnen beslissen, maar helaas kwam hij niet tot een afronding. In de slotminuut redde keeper Davey van Pelt formidabel op een vrije trap van aanvoerder Meijers van Juliana´31 en bezorgde daarmee IFC indirect de eerste winstpartij van het seizoen.
Deze overwinning was trouwens de 15e overwinning in de geschiedenis van de hoofdklasse voor IFC.

Trainer Breetveld toonde zich na afloop uiteraard tevreden met de eerste overwinning van het seizoen en prees de geleverde inzet van zijn team en was ook content met het spel gedurende de gehele eerste helft.

Het met vier punten uit twee wedstrijden nog ongeslagen IFC neemt door deze overwinning de gedeelde derde plaats in de stand in en speelt zondag 17 september 2017 de volgende wedstrijd thuis tegen het nog puntloze Nuenen.

Juliana´31 – IFC: 0-1 (0-1)
31. 0-1 Jeremy Hensen

Bijz.: scheidsrechter M.J. Kok uit Maastricht bijgestaan door dhr. M.T. Ritsema en dhr. A.A. Mejia gaf in totaal 2 gele kaarten, waarvan voor IFC aan Cimen.

De opstelling van IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Damiano Vaudo, Marco Bouwman, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (68. Achraf el Hajouti), Danny Slingerland (84. Stephen Emelina), Nico Ramos, Jeremy Hensen en Michael Potkamp (75. Brian Leons).