IFC begint herstart competitie bij Baronie

tekst Cees van Heeren

logoNa een winterstop, een behoorlijk aantal trainingen in de benen en met een tweetal gewonnen oefenwedstrijden achter de rug tegen koplopers in de eerste klassen (Moerse Boys 2-1 en Rijsoord 4-2) begint voor IFC de herstart van de competitie met een uitwedstrijd in Breda bij Baronie.
De Ambachtse brigade van trainer Virgil Breetveld heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een keurige zevende plaats in de rangschikking.
Tegenstander Baronie staat op de vierde plaats in de stand en is derhalve zeker geen eenvoudige opgave, maar wel een mooie uitdaging om het eerste punt(en)gewin te behalen in 2019.

De tegenstander Baronie:
Op 4 juli 1926 ontstond de vereniging onder de naam Vitesse. Na een fusie in 1929 werd de naam Baronie gekozen. Ingaande 1954 tot de sanering in 1971 kwam de vereniging uit in het betaalde profvoetbal. Thans komt de ploeg voor het 27e seizoen in totaal uit in de hoofdklasse.

Dit seizoen:
In het bekertoernooi van Zuid 1 staat Baronie in de vierde ronde na telkens 4-1 overwinningen op Bavel en Prinsenland. De volgende tegenstander is Sliedrecht.
In de competitie staat zoals eerder geschreven Baronie op de vierde plaats. In hun 13 gespeelde wedstrijden werden 27 punten behaald door middel van 8 overwinningen en 3 gelijke spelen. In thuiswedstrijden zijn ze nog ongeslagen. Er werd tot nog alleen in twee uitwedstrijden verloren en wel bij de huidige nummers 1 en 2 in de stand Halsteren en Groene Ster.

Winterstop en teamtopscorer:
Op 6 januari speelden ze een oefenwedstrijd tegen het in de derde divisie uitkomende Goes, dat met een 0-1 overwinning terug reed naar Zeeland. De oefenwedstrijd tegen TSC vond later geen doorgang.
Ook heeft het team een enkele teambuildingsdagen mogen meemaken in Kijkduin.
Dit seizoen is de van Veen overgekomen Jorik Mijnhijmer teamtopscorer met zeven competitie doelpunten. De van Dongen overgekomen aanvaller/middenvelder Mustafa Mohammad scoorde tot op heden vijf keer.
Historie en eerste wedstrijd:
De historie tussen IFC en Baronie is beperkt. Zo ver is na te gaan hebben de teams elkaar alleen in het vorige seizoen in de competitie getroffen. In december 2017 was de uitslag in Breda een 1-1 gelijkspel. Uit een penalty scoorde Danny Slingerland toen de gelijkmaker.
In de huidige competitie troffen beide teams elkaar in H.I. Ambacht op 16 september 2018. Bij de rust stonden de Baronnen met 1-3 voor door doelpunten van De Boer, Tjien-Fooh en Veldhof. Het IFC doelpunt was een own goal van Vermeulen. Aan het eind van de wedstrijd leverde een waar slotoffensief van IFC weliswaar een doelpunt op van Stephen Emelina en werd ook nog enkele keren de paal geraakt, een punt leverde het voor IFC net niet op.

Waar te zien:
IFC zal zondag willen proberen de ingezette lijn (voor de winterstop de twee laatste competitiewedstrijden immers gewonnen) door te trekken, maar Baronie zal zijn top vier positie minimaal willen handhaven. De steun van supporters is daarom welkom. De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei aan de Blauwe Kei 1a te 4834 AW Breda staat onder leiding van Dhr. B. Benlamkaddem uit Amsterdam. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Tot Ziens!