IFC: Nederlaag met perspectief in eerste oefenwedstrijd

IFC is de oefencampagne in de voorbereiding op het vierde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse begonnen met een nederlaag. Op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk werd met 2-0 verloren van het in de derde divisie uitkomende Westlandia. Gezien het vertoonde spel en de gecreëerde kansen was de nederlaag echter geflatteerd. De thuisploeg bleek echter efficiënter om te gaan met hun mogelijkheden.

Bij IFC ontbraken doelman Davey van Pelt en de veldspelers Nico Ramos, Stephen Emelina en Achraf el Hajouti. In de beginopstelling stonden mede daardoor liefst zeven nieuwe spelers.
Het al twee oefenwedstrijden achter de rug hebbende Westlandia was in de eerste helft de bovenliggende partij en in de 7e minuut kwamen zij op een voorsprong door een laag schot van net buiten de 16 meter zone van Schutte (overgekomen van HBS). In de 12e minuut was van de zijde van IFC het eerste schot op doel door Yoeri Rombouts. Hoewel IFC bij een uitbraak van dezelfde speler nog tevergeefs een penalty claimde waren er eigenlijk voor beide ploegen in het resterende deel van de eerste helft geen grote kansen op doelpunten meer te zien.
Bij de start van de tweede helft kwamen de beschikbare vijf veldwisselspelers bij de Ambachters in het veld. In tegenstelling tot de eerste helft was in dit wedstrijddeel IFC juist de ploeg met het meeste balbezit. Maar ook voetbalde IFC beter dan de tegenstander. Bovenal creëerde het ook een vijftal kansen op een eigen doelpunt. De afwerking was echter helaas nog niet helemaal op orde. Yoeri Rombouts (naast), Angelmo Vyent (doelman), Joey Grootenboer (doelman en later voorlangs) en Everon Pisas (over) kwamen zodoende niet tot scoren. Vlak voor het einde toonde de thuisploeg via van der Knaap zich wel efficiënt in de afwerking en bracht derhalve de eindstand op 2-0.

Zo werd de eerste oefenwedstrijd dus verloren en trainer Jack van den Berg keek uiteraard verder dan deze uitslag en toonde zich tevreden met het vertoonde spel. Komende zondag 11 augustus speelt IFC in zijn tweede oefenwedstrijd, een uitwedstrijd in Delft bij het in de zondag eerste klasse uitkomende DHC.
Westlandia – IFC: 2-0 (1-0).

7. 1-0 Kevin Schutte en 89. 2-0 Vince van der Knaap.
Beginopstelling IFC: Yordi Godijn; Elson do Rosario Almeida, Essey Kiflom, Keessie Wolters, Amir Mahmoudian, Perry van Eijken, Hermon Tekleab, Danny Slingerland, Everon Pisas, Yoeri Rombouts en Mitchel Ott. Invallers bij start 2e helft: Marco Bouwman, Michael Potkamp, Angelmo Vyent, Patrick Fonseca en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren