IFC op Hemelvaart naar Nuenen.

tekst Cees van Heeren

Voor de derde keer achter elkaar dient IFC een uitwedstrijd te spelen. Hiervoor dienen ze op Hemelvaartsdag aan te treden bij de RKSV Nuenen.
Hoewel IFC nu met nog vier wedstrijden te spelen evenveel punten verzameld heeft als aan het van het vorige seizoen, is het nog niet zeker van hoofdklassenbehoud. Rechtstreekse degradatie is weliswaar niet meer mogelijk, maar de voorsprong op de beide ploegen die op een nacompetitieplaats staan bedraagt respectievelijk vijf (BVC´12) en zes (Juliana´31) punten. Deze ploegen dienen nog drie wedstrijden te spelen.

De tegenstander RKSV Nuenen:
De Rooms Katholieke Sport Vereniging Nuenen is opgericht op 15 mei 1922 en is een vereniging met ongeveer 1.400 leden. Met ingang van het seizoen 2006/2007 komt het eerste elftal minimaal uit in de eerste klasse. In totaal spelen ze daarbij thans voor het zesde seizoen in de hoofdklasse.
Dit seizoen:
De ploeg uit de provincie Noord-Brabant speelde tot nog toe net als IFC 26 wedstrijden. Dit leverde voor Nuenen 11 overwinningen en drie gelijke spelen op. De zodoende behaalde 36 wedstrijdpunten zijn daarmee goed voor de 10e plaats in de stand, één plaats boven IFC. Nuenen won thuis zeven van zijn 12 gespeelde wedstrijden. Alleen BVC´12, Jong FC Den Bosch en Vlissingen vertrokken tot nog toe met de drie volle punten. Het doelsaldo met 45 doelpunten voor en 58 tegen is negatief. In de districtsbeker van Zuid 1 werden ze in de vierde ronde uitgeschakeld door het inmiddels de finale gehaald hebbende Uno Animo. Aanvaller Thom van de Donk is teamtopscorer met 22 treffers en is daarmee momenteel de derde succesvolste schutter in deze klasse.

Eerste wedstrijd:
De heenwedstrijd in Hendrik Ido Ambacht vond plaats in september 2017 en een goed spelend IFC won toen met 4-0 door treffers van Hensen, aanvoerder Danny Slingerland, Ozan Cimen en Nico Ramos.
De trainer Van den Dungen van Nuenen was overigens bij de laatste wedstrijd van IFC uit bij Meerssen aanwezig.
Ook vorig seizoen troffen beide teams elkaar relatief aan het einde van de competitie. Door een doelpunt in de blessuretijd van de tweede helft van Levi Spencer Salomao pakte IFC daar een uitermate belangrijk 1-1 gelijkspel.

Waar te zien:
De inzet van deze wedstrijd is duidelijk. Nuenen speelt zich bij een overwinning met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid definitief veilig. Als IFC wint klimt het over deze tegenstander heen en doet het tegelijkertijd een reuzestap naar hoofdklasse behoud.
De wedstrijd op het mooie Sportpark De Oude Landen aan de Pastoorsmast 14 te 5673 TD Nuenen begint op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter N. Zeeman uit Sneek om 14.30 uur.

Tot Ziens!