IFC wint laatste voorbereidingswedstrijd van V.O.C.

In de zesde en laatste voorbereidingswedstrijd op de competitiestart won IFC eenvoudig met 3-0 van het één klasse lager uitkomende V.O.C. uit Rotterdam. De voorbereiding leverde in totaal vier overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag op.

IFC kende een fantastische openingsfase van de wedstrijd en met goede aanvalsopzetten werden kansen gecreëerd. Zo zag Joey Grootenboer zijn doelpoging op de paal belanden en werd er een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, voordat er daadwerkelijk een doelpunt op het scorebord kwam. Op aangeven van Grootenboer (foto) was het aanvoerder Danny Singerland, die de verre hoek vond met zijn inzet. Zijn zesde treffer van de voorbereiding. Een vijftal minuten later werd door de beweeglijke Grootenboer de bal breed gelegd op Juthlen Castillo, die de 2-0 binnenschoot. Nog voor het half uur verstreken was stond Everon Pisas aan de basis en was het opnieuw Grootenboer (zie foto), die Castillo in staat stelde de 3-0 binnen te schuiven. Met deze ook 3-0 ruststand kwamen de gasten goed weg.

De tweede helft was van een minder niveau dan de eerste helft. De wedstrijd was feitelijk natuurlijk al gespeeld. Met onder andere de ingebrachte Robbert Stout bood V.O.C. wel wat meer tegenstand, maar IFC nam daarbij ook nadrukkelijk wat gas terug. Beide doelmannen behoefden dan ook nauwelijks serieus in actie te komen en in de stand veranderde niets meer.
Een overwinning in deze grootte op een één klasse lager uitkomende ploeg, die pas over vier weken in competitieverband in actie behoeft te komen is eigenlijk ook niet meer als normaal te beschouwen.

De balans van de oefenwedstrijden is dus positief, en geeft dus zeker vertrouwen richting de competitiestart. Aankomende zondag 2 september start IFC deze competitie in de hoofdklasse met een thuiswedstrijd tegen Nuenen aanvang 14.00 uur.

IFC – V.O.C.:  3-0 (3-0).
11. 1-0 Danny Slingerland, 16. 2-0 Juthlen Castillo en 28. 3-0 Juthlen Castillo.

Spelers IFC: Davey van Pelt; Edison Warner, Everon Pisas, Marcello Gomes de Veiga, Perry van Eijken (72. Achraf el Hajouti), Danny Slingerland  (70. Mohamed El Bannasri), Michael Potkamp, Ozan Cimen (65. Nico Ramos), Stephen Emelina, Juthlen Castillo (46. Noël Goossens), en Joey Grootenboer.

Cees van Heeren


Eerder geplaatste voorbeschouwing

IFC sluit voorbereidingswedstrijden af tegen sjiek V.O.C

Volgende week zondag 2 september 2018 start voor IFC de competitie in de hoofdklasse. Aankomende zondag 26 augustus sluit IFC de zes voorbereidingswedstrijden af met een thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen het sjieke V.O.C. uit Rotterdam

V.O.C. (Volharding Olympia Combinatie) is een Nederlandse amateurvoetbal- en cricketclub uit Rotterdam, ontstaan op 1 januari 1904 uit een fusie van de clubs Volharding, opgericht 1 januari 1895, en Olympia, opgericht op 23 mei 1885 (en na wettelijke ontbinding in 1895, heropgericht op 18 januari 1896.
De cricketafdeling is overigens pas geleden opnieuw Nederlands kampioen geworden.

Het eerste zondag elftal van de vereniging kwam deze eeuw zowel uit in de vierde klasse (3 seizoenen) als in de hoofdklasse (twee seizoenen) en logischerwijs ook in de tussen liggende klassen.
De afgelopen en ook het huidige seizoen komen ze echter uit in de eerste klasse. De eindklasseringen waren achtereenvolgens 4e, 9e en opnieuw 4e. Deze laatste klassering was voldoende om in aanmerking te komen voor nacompetitiewedstrijden om promotie.
In de eerste ronde trok tegenstander Nieuwerkerk zich terug. In de tweede ronde werd thuis gewonnen van BVC´12 met 4-3. In de derde ronde viel echter het doek met een 4-0 verlies tegen DEM.

In het seizoen 2015-2016 kwamen beide elftallen van IFC en V.O.C. tegen elkaar uit in de competitie. Op sportpark Schildman eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, terwijl op een zeer koude winterdag door IFC met 0-1 in Rotterdam werd gewonnen door een doelpunt van Ufuk Akkanoglu.

Wij heten VOC hartelijk welkom en hopen zondag een leuke en sportieve pot oefenvoetbal te zien.

tekst: Cees van Heeren