IFC wint van mede hoofdklasser Alphense Boys

tekst: Cees van Heeren

In een leuke wedstrijd won IFC in zijn vijfde oefenwedstrijd met 2-1 van het in de zondag hoofdklasse A uitkomende Alphense Boys. Hiermee is de balans in de oefenwedstrijden weer positief met drie gewonnen wedstrijden. Maar belangrijker dan de uitslag is de positieve ontwikkeling die te zien is in het spel.

Bij IFC ontbraken in de selectie de nog met vakantie zijnde Stephen Emelina en de met een lichte blessure te kampen hebbende Nico Ramos.
Bij Alphense Boys ontbrak de aanvoerder Thom Nouwen.

In een redelijk gelijk opgaande eerste helft was het Perry van Eijken die met een fantastisch schot in de kruising vanaf 20 meter de score opende. Ongeveer tien minuten later was het Arjan Ouwendijk, die de score weer in evenwicht bracht 1-1.
Enkele minuten daarna had IFC weer op voorsprong kunnen komen. Na een aanval over de rechterkant zette Brian Leons voor. Jeremy Hensen legde de bal vervolgens terug op Ronnie Nouwen. Helaas verdween de bal uit zijn inzet over het doel.

Na de rust bij beide verenigingen een aantal wijzigingen in de opstelling. Opnieuw waren er mogelijkheden voor beide ploegen om een doelpunt te maken. Met nog 15 minuten spelen kwam IFC opnieuw op voorsprong. Na een meer dan prima pass van Jeremy Hensen penetreerde Billiy Nzojyibwami het zestienmetergebied in en liet de doelman kansloos met zijn schot in de verre hoek 2-1. Zijn derde doelpunt van deze oefencampagne.
Mede doordat in het restant van de speeltijd onder andere een poging van Danny Slingerland naast ging eindigde de wedstrijd in een overwinning voor de Ambachtse formatie.

De spelers van IFC waren: keeper Lorenzo van Trijp en de veldspelers Ozan Cimen, Marco Bouwman, Damiano Vaudo, Edison Warner, Perry van Eijken, Ronnie Nouwen (46. Achraf el Hajouti), Danny Slingerland (80. Reggie de Windt), Brian Leons (46. Billy Nzojyibwami), Jeremy Hensen en Michael Potkamp (60. Marwin Richard).

Op zaterdag 26 augustus om 17.00 uur speelt IFC zijn zesde en laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Het in de zaterdag 1e klasse A gaan uitkomende Xerxes/DZB van trainer Joop Hiele is dan de tegenstander.