Penalty´s bezorgen IFC een gelijkspel bij Leonidas

Twee benutte penalty´s in de tweede helft bezorgde IFC in de hoofdklasse een 2-2 gelijkspel bij het in punten gelijkstaande Leonidas in Rotterdam. Daarmee egaliseerde IFC de in de eerste helft opgelopen achterstand en toonde derhalve veerkracht.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige zondag keerde Perry van Eijken terug in het basisteam van trainer Breetveld van IFC, waardoor Edison Warner plaats nam op de reservebank. De thuisploeg uit Rotterdam miste naast een viertal (voorlopig) afgehaakte spelers ook hun eerste doelman wegens vakantie.

In de eerste helft was IFC uitermate slap en zonder beleving in de wedstrijd. Binnen tien minuten spelen kwamen de veel gedrevener doch ook niet groots spelende gastheren op voorsprong door een kopbal van Kappel. Hieraan ging wel een niet bestrafte overtreding op het middenveld op Danny Slingerland aan vooraf. Een tiental minuten later verdween een kopbal na een voorzet van de linksback op aanvoerder Van Hank over het doel van de Ambachters. Hierop volgde het eerste schot op doel namens IFC door Everon Pisas, dat een eenvoudige prooi was voor de doelman. Er was nog geen half uur gespeeld toen Leonidas op een 2-0 voorsprong kwam via een treffer van Van Uunen, waarbij de assistgever Yildizturan daarbij wel de bal in buitenspelpositie had ontvangen.
Zo´n vijf minuten voor het rustsignaal de eigenlijk eerste goede snelle aanval van IFC, maar de bal verdween hoog over het doel.

In de tweede helft, waarbij Achraf el Hajouti vervangen was door Marcelo Gomes da Veiga, speelden de Ambachters met meer inzet en scoorden binnen vijf minuten de aansluittreffer door een benutte penalty van Danny Slingerland. Dit na een door de scheidsrechter geconstateerde overtreding op Michael Potkamp. De speaker van de thuisploeg noemde dit een gemakkelijk gegeven penalty. Halverwege de tweede helft had IFC twee keer de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De inzetten van zowel Pisas (door doelman in corner verwerkt) als Juthlen Castillo (door een verdediger voor de lijn weggetrapt) leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant had Leonidas in de persoon van Yildizturan het duel in het slot kunnen gooien. Ruim tien minuten werden er bij IFC twee nieuwe aanvallers ingebracht om alsnog de gelijkmaker te forceren. Dit lukte. In de 90ste minuut werd aanvoerder Slingerland zelf na een pass van Mo El Bannasri tegen de grond gewerkt door de Rotterdamse doelman. De zeer terecht toegekende penalty werd zuiver benut door Everon Pisas en bepaalde de eindstand, na een nog hectische blessuretijd, op 2-2. In deze blessuretijd, waarin Tim Willemstijn wegens een blessure niet meer gewisseld kon worden, claimde de thuisploeg tevergeefs ook een penalty, waarbij IFC goed wegkwam.

Door dit gezien de tweede helft niet ten onrechte gelijke spel stijgt IFC licht (op doelsaldo) naar de tiende plaats op de ranglijst met 8 punten en een doelsaldo van 15 voor en 17 tegen.
Volgende zondag 28 oktober speelt IFC thuis tegen het op de 9e plaats en drie punten meer tellende UDI´19 uit Uden, aanvang 14.00 uur.

Leonidas – IFC: 2-2 (2-0).
9. 1-0 David Kappel, 28. 2-0 Jeremy van Uunen, 50. 2-1 Danny Slingerland en 90. 2-2 Everon Pisas.
Opm. scheidsrechter B. Benlamkaddem uit Amsterdam bijgestaan door dhr. M. Ritsema en dhr. J. Wenting gaf gele kaarten aan Yildizturan, el Hank, van den Kerkhof, de Brito, Ben-David dos Santos (allen Leonidas), Ramos en Gomes da Veiga (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Everon Pisas, Perry van Eijken (78. Noël Goossens), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti (46. Marcelo Gomes da Veiga), Juthlen Castillo (78. Mohamed el Bannasri), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren