Valse competitiestart voor IFC

Na een goede voorbereiding beleefde IFC bij de competitie echter een valse start. Het bezoekende Nuenen ging na een 0-3 overwinning met de volle drie punten terug naar huis. Voor het derde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse wist IFC derhalve zijn eerste wedstrijd van de competitie niet winnend af te sluiten.

Trainer Virgil Breetveld gaf in deze openingswedstrijd het vertrouwen aan vier nieuwe spelers in de selectie naast die van zeven vertrouwde gezichten.

Nuenen startte beter aan de wedstrijd, was wat feller en speelde met druk naar voren. Hierbij dient echter wel vermeld te worden, dat na 40 seconden spelen na een voorzet van Everon Pisas het eerste doelgevaar wel van IFC-zijde was. Maar nadat in de vijfde minuut keeper Davey van Pelt al handelend moest optreden om een tegentreffer te voorkomen was het een klein kwartier later wel raak voor Nuenen. Na een voorzet vanaf de rechterkant van Raas, was het Van Stipdonk, die vanaf negen meter doeltreffend uithaalde 0-1. Na de eerste moeilijke 20 minuten kwam IFC beter in de wedstijd en was het onze goed doorlopende Danny Slingerland, die net niet tot een echte doelpoging kwam. Zo´n zeven minuten voor de rust kreeg IFC door dezelfde speler een vrije trap net buiten het 16 meter gebied te nemen. Helaas werkte de Brabantse doelman niet mee aan de gelijkmaker.

Bijna halfweg de tweede helft, waarbij de wedstrijd tot dan toe minimaal in evenwicht was en IFC eigenlijk de betere was, kwam Nuenen uit het niets op een dubbele voorsprong. Een afstandsschot van Karatas werd getoucheerd onderweg en de bal vloog buiten bereik van onze doelman tegen de touwen. Vanaf dat moment ging IFC achterin één tegen één spelen en bracht daarbij ook een extra spits in. Een tweetal minuten voor de 0-2 kon de doelman van de gasten overigens een kopbal van Juthlen Castillo ternauwernood keren. Helaas kon enkele minuten na de aanvallende wissel de Nuenense topscorer Van de Donk van vorig seizoen, opeens doorstomen richting onze doelman en hij rondde vervolgens ook koel af 0-3. Na deze enorme dreun oefende IFC veel druk uit op het nu massaal verdedigende Nuenen. Zo slingerde Ozan Cimen, in zijn 90ste officiële wedstrijd, de ene na de andere bal voor het doel van Nuenen maar de Ambachters kwamen niet tot scoren. In totaal had trainer Breetveld daarbij wel acht open kansen geturfd voor zijn team in deze wedstrijd.

Zo beleefde IFC dus een valse competitiestart, maar er volgen nog 29 wedstrijden. De huidige tegenstander Nuenen was uiteraard in haar nopjes met hun begin, dit in tegenstelling tot het vorige seizoen, toen ze zelfs de eerste vier wedstrijden verloren.

Volgende week zondag 9 september speelt IFC om 14.00 uur zijn eerste uitwedstrijd van deze competitie bij het ook zijn eerste competitiewedstrijd verloren hebbende Gemert.

IFC – Nuenen: 0-3 (0-1).
17. 0-1 Lars van Stipdonk, 66. 0-2 Evrem Karatas en 75. 0-3 Thom van de Donk.
Opm. scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen gaf 2 gele kaarten aan spelers van Nuenen.
Spelers IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Michael Potkamp (72. Noël Goossens), Stephen Emelina, Nico Ramos, Marcello Gomes de Veiga, Perry van Eijken, Danny Slingerland (85. Achraf el Hajouti), Everon Pisas, Joey Grootenboer (76. Mo el Bannasri) en Juthlen Castillo.