IFC JO13-2 – de Alblas JO13-2

03-09-2016 IFC JO13-2 – de Alblas JO13-2
Na 2 weken trainen eindelijk de eerste wedstrijd, thuis en gelijk voor de beker.
De verwachtingen van dit team zijn hoog bij IFC, we worden op het hoofdveld verwacht, naar mijn mening terecht natuurlijk.

De jongens lijken geen last van deze druk te hebben en beginnen goed aan de wedstrijd. Vrij snel wordt Milan door Luuk weggestuurd en maakt hij het beheerst af, het eerste doelpunt dit seizoen is een feit.
Dan slaat toch de nervositeit toe, ballen worden zomaar weggeschoten, er wordt te lang met een bal gelopen, slecht op doel geschoten en de tegenstander wordt hierdoor sterker en komt beter in de wedstrijd. Gelukkig staat de verdediging erg goed en geven we weinig kansen weg.
Dan krijgt Sven de bal van Stan en schiet deze op een mooie manier binnen, 2-0 (heb dit doelpunt gemist omdat ik een passe partout moest bestellen voor Feyenoord) en gaan we lekker de rust in. Maar als we beter met de kansen omgaan had het minstens 4-0 moeten zijn.

De 2e helft gaan we op dezelfde manier door, erg slordig met balbezit. Onze aanjager Chris zit dan op de bank en deze wordt node gemist. De tegenstander komt dan ook op 2-1 en gaat op jacht naar de gelijkmaker.
De wedstrijd golft op en neer en wie er gaat scoren valt niet te voorspellen. Dan ongeveer 10 minuten voor het einde heeft onze keeper Justin de bal, schiet deze heel ver het veld in, waar Luuk met een kleine voetbeweging Younes alleen naar het doel stuurt, op een heel simpele manier maakt hij de 3-1. De wedstrijd is gespeeld denk je dan, uitspelen en de punten zijn binnen.
Maar voor rust in het team zorgt het doelpunt niet, en de tegenstander weigert om zich erbij neer te leggen. En waar we al bang voor waren gebeurt, 3-2 en nog een paar minuten te spelen. Maar de wedstrijd heeft toch iedereen gesloopt, beide teams snakken naar het einde. En als de goed leidende scheidsrechter Dennis van de Fijnaart affluit is iedereen van IFC opgelucht.

De eerste overwinning is binnen, en in een bekerwedstrijd is dat het enige wat telt. We gaan de komende week weer hard trainen om eraan te werken dat we gaan spelen zoals wij als trainers dat voor ogen hebben, combinerend en hard werken en oog hebben voor de vrije man. Naar mijn mening moet dat met deze spelers zeker gaan lukken. De inzet hebben ze deze wedstrijd laten zien, nu nog de slimmigheid erbij en we winnen deze wedstrijden op een makkelijker manier.
Maar al met al was het een spannende wedstrijd om naar te kijken.
Volgende week de uitwedstrijd bij Papendrecht.