IFC begint bekercampagne bij Madese Boys

Net als voor alle overige hoofdklassers begint voor IFC de districtsbeker in de tweede ronde. Hierin dienen ze op dinsdagavond 13 november aan te treden in Made bij de plaatselijke Madese Boys.

VV Madese Boys
De voetbalvereniging Madese Boys is opgericht op 6 november 1930.
De vereniging heeft thans zowel op zaterdag als op zondag vijf seniorenteams die in KNVB verband uitkomen. Tevens zijn er twee vrouwenteams actief.
Onze tegenstander, het eerste zondagteam, komt dit seizoen voor het zesde achtereenvolgende seizoen uit in de tweede klasse. Het laatste kampioenschap, toen van de 3e klasse, dateert van 2011.
Trainer is Mark Klippel, die al voor het vijfde seizoen de hoofdtrainer is. In de overschrijvingsperiode zag hij twee versterkingen komen van vierdeklasser Dia in de personen van Akkermans en Pheninckx.

In hun bekerpoule werden ze 2e achter Roda Boys, waarvan ze met 2-3 verloren. Tegen Emplina (4-1) en GRC´14 (2-0) werd gewonnen.
In de competitie van in de 2 klasse E staat de ploeg uit Made keurig in de middenmoot op dezevende plaats met 9 punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van 7 voor en 10 tegen. Gewonnen werd er van Hoeven en Kruisland. Gelijkgespeeld tegen VOAB, Zundert en Sarto. In de laatste drie wedstrijden wisten ze overigens niet te scoren.
Teamtopscorer is Bjorn de Bruin met twee doelpunten.

Historie:
In het seizoen 2004-2005 troffen beide teams elkaar in de nacompetitie 2e/3e klasse. Beide wedstrijden werden gewonnen door Madese Boys 0-2 en 4-2.
In competitieverband zijn de ploegen elkaar deze eeuw vier keer tegengekomen.
In seizoen 2000-2001 in de 4e klasse werd het beide keren een gelijkspel. In seizoen 2002-2003 in de 3e klasse speelde IFC thuis gelijk en won de ploeg uit Made op eigen terrein. In seizoen 2007-2008 trof men elkaar opnieuw nu in de 2e klasse, waarin beide teams elk een wedstrijd wonnen.
Voor het laatst werd er in seizoen 2008-2009 tegen elkaar gespeeld, opnieuw in de 2e klasse. In Ambacht werd het een 2-2 gelijkspel en Made won thuis met 1-0.  
Met andere woorden de historie is in het voordeel van Madese Boys.

Recente wedstrijden:
Vandaag zondag 11 november speelde Madese Boys in een competitie inhaalwedstrijd doelpuntloos gelijk tegen Sarto.
IFC oefende tegen en bij het in de eerste klasse uitkomende GLZ Delfshaven en won met 2-5o.a. door drie doelpunten van Mo el Bannasri.

Waar te zien:
Voor het twee klassen hoger uitkomende IFC is het zaak om zich niet te laten verrassen, zoals competitietegenstander Halsteren vandaag overkwam.
De wedstrijd op sportpark De Schietberg aan de Schietberglaan 10 te 4921 VJ Made begint dinsdag 13 november om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Rick van Dee uit Tiel.

Cees van Heeren