1e competitieoverwinning is binnen voor IFC

Voor het in de 4e klasse E zaterdag van Zuid 1 favoriete IFC is de eerste competitieoverwinning gelijk binnen. Het ging niet zo gemakkelijk als gehoopt of verwacht maar van Leerdam Sport´55 werd met 3-1 gewonnen.

Trainer Ron Timmers van de Ambachters kon in deze openingswedstrijd nog niet beschikken over de geblesseerden Nico Ramos, Ufuk Akkanoglu en Damyano Smit.

Zoals verwacht nam IFC gelijk het heft in handen maar het waren de gasten die halfweg de eerste helft op een voorsprong kwamen toen Lafayette Leerdam de bal fraai geplaatst achter keeper Jeroen de Veij schoot. Een vijftal minuten later was het weer gelijk. Na een scrimmage was het Robin Benningshof die doeltreffend uithaalde. Nog geen vijf minuten later kreeg IFC een vrije trap op zo´n 22 meter van het doel. Captain Danny Slingerland haalde zoals vanouds op zondagen fenomenaal uit en de bal verdween in de kruising 2-1. Voor Leerdam Sport was het buiten deze tegenvaller minder dat doelman Mehmet Uysal bij zijn vergeefse poging de bal te keren zo hard op de grond terecht kwam, dat hij zich zodanig blesseerde, dat hij niet verder kon. Centrale verdediger Jeffrey van Bruchem trok de keepershandschoenen aan. Maar in het resterende deel van de eerste helft kon IFC deze nieuwe doelman nauwelijks op de proef stellen.
Ook in de tweede helft bleef IFC de bovenliggende partij. Zo werd een doelpunt van Michael Slingerland afgekeurd omdat de bal bij de voorzet van Amir Mahmoudian de achterlijn zou zijn gepasseerd en een kopbal van Benningshof werd gestopt. Zo duurde het tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd totdat definitief gewonnen was. Na een overtreding op de ingevallen o17 speler Quinten Plaisier was het Achraf el Hajouti die de toegekende strafschop onberispelijk binnenschoot voor de 3-1 overwinning.

Volgende week zaterdag 2 oktober speelt IFC om 14.30 uur zijn eerste uitwedstrijd van deze competitie in Zwijndrecht bij buurman ZBC´97.

IFC – Leerdam Sport´55: 3-1 (2-1).
23. 0-1 Lafayette Leerdam, 28. 1-1 Robin Benningshof, 32. 2-1 Danny Slingerland en 86. 3-1 Achraf el Hajouti.
Opm. scheidsrechter Dhr. A. Karacelik gaf 4 gele kaarten, waarvan drie aan Leerdam Sport en één aan Tom van Oorschot (IFC).
Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Yannick Janssen, Tim Willemstijn, Amir Mahmoudian, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Danny Slingerland, Michael Slingerland, Robin Benningshof en Achraf el Hajouti.
Invallers: Dennis van Noort, Mike Verbaas, Rowdy Lingen, Quinten Plaisier en Dennis de Koning.