IFC wedstrijd tegen SVS´65 en daarna feest!

Na het behaalde kampioenschap op 10 mei en de afgelopen zaterdag behaalde 1-0 overwinning bij Leerdam Sport door een doelpunt van Achraf el Hajouti, wacht IFC een nieuwe thuiswedstrijd.
Op zaterdag 21 mei is SVS´65 uit Spijk de tegenstander in Hendrik Ido Ambacht. IFC zal ongetwijfeld zijn ongeslagen status willen vasthouden in deze wedstrijd, waarbij de tegenstander geen belangen meer heeft behalve de eer.
Na de wedstrijd zal er in de kantine tot ver in de avond een (kampioenen)feest gehouden worden.

De tegenstander SVS´65:
De SVS´65 uit Spijk, gemeente West-Betuwe is op 6 oktober 1965 opgericht.
De relatief kleine vereniging heeft thans onder meer 4 mannen seniorenteams en een vrouwenteam, die in competitieverband uitkomen.

Dit seizoen:
Jose van de Ven is als trainer aan zijn vierde en laatste seizoen bezig. Hij kan beschikken over een selectie van circa 20 spelers. Hieronder zijn de ervaren 30ers Willem Looijen, Fitim Meha en Sam Muilenberg, die in hun jongere jaren op veel hoger niveau uitkwamen.
In de competitie staat SVS´65 met 24 punten uit 21 gespeelde wedstrijden en een negatief doelsaldo van 38 voor en 53 tegen op de 9e plaats.
In de tien gespeelde uitwedstrijden werden 7 punten behaald door overwinningen bij Asperen (1-4) en Noordeloos (1-2) en een gelijkspel bij SSW. Afgelopen zaterdag wonnen ze thuis met 4-2 van Lekvogels. Fitim Meha is teamtopscorer met 14 doelpunten. Echter in de laatste twee gespeelde wedstrijden was aanvaller Robin IJsselstijn telkens goed voor 2 treffers.

Historie:
De heenwedstrijd in Spijk op 27 november 2021 eindigde in een klinkende 0-7 overwinning voor IFC, waarbij zowel Jip Kegge als Michael Slingerland er elk twee maakten.

Waar te zien:
Kan IFC zijn ongeslagen status verlengen en zijn 19e overwinning boeken en daarna met een uitstekend gevoel zich in het feestgedruis storten? Of kan SVS´65 voor een stunt zorgen? De competitiewedstijd tussen IFC en SVS´65 op Sportpark Schildman, staat gepland voor zaterdag 21 mei om 15.15 uur.

Cees van Heeren