20190323 IFC JO19-2 maakt na de reguliere speeltijd gelijk

We gaan vandaag naar het zuiden toe. In de winterstop zijn de teams opnieuw ingedeeld. In onze poule zit ook Boeimeer, die ik wel van naam ken, maar nog nooit bezocht heb. Breda-Noord is het enige wat ik weet.

Het is een praktisch even grote vereniging als vv IFC, met veel kunstgras. Vandaag is het niet erg druk; de jeugd van NAC traint en speelt hier, maar heeft blijkbaar een vrije dag.

We zijn wat rommelig van start gegaan. Het was mij onduidelijk wie rechtstreeks ging, wie bij de sporthal afgesproken had en of we wel een team op de been konden brengen. Uiteindelijk hebben we heel lang gewacht op Mohammed, die zich niet afgemeld had, maar naar later bleek zich verslapen had en de wedstrijd niet meer ging halen.

Bij aankomst zien we een gezellige Brabantse club. We worden hartelijk ontvangen en we wisselen onze gedachtes over het voetbal anno 2019.

De wedstrijd zelf is een boeiende en bovenal stevige pot. De scheidsrechter laat veel toe en kan niet betrapt worden op enige voorkeur voor Boeimeer, noch voor IFC.

Boeimeer is in de eerste helft technisch de net iets betere ploeg en IFC krijgt minder kansen dan we gewend zijn. Het is Boeimeer dat verdiend op voorsprong komt. Het is de 15de minuut van de wedstrijd. IFC speelt onder haar niveau en dat komt misschien wel door onze tegenstander van vandaag. Het zal ook de ruststand worden.

De tweede helft is net begonnen als Dylan K de gelijkmaker op het scorebord zet. De gelijke stand duurt echter maar 5 minuten. Uit een corner scoort Boeimeer de 2-1.

En dat blijft het heel lang. Dylan komt een paar keer goed aan de bal, maar verzuimt om de pas af te snijden van de verdediger. Om die reden scoort hij niet en als hij wel afgesneden had, was de kans groot dat hij ten val gebracht zou worden met een strafschop als vervolg. De speeltijd is voorbij maar er wordt nog gevoetbald omdat erover en weer blessures waren. Dan krijgt Dylan K toch weer een grote kans en het staat 2-2. Waarom hij zijn shirt uittrekt zal voor mij altijd onbegrijpelijk blijven. Hij moest het veld verlaten want de gele kaart betekent 10 minuten eruit. Gelukkig fluit de scheidsrechter al snel af.