20190525 IFC JO19-2 laat zien wat toppunt van sportiviteit is

Tekst: Jacques Grossouw en Teus Leeuwenburgh
Fotoverslag: Jacques Grossouw

Wat het 50ste doelpunt van Dylan K had kunnen zijn werd een sportief gebaar wat laat zien waar IFC JO19-2 voor staat: leuk voetbal, maar wel eerlijk. Een niet terechte penalty bij een stand van 2-3 leidde tot veel commotie. Dylan had het moeilijk, maar zijn sportieve geest won het van zijn dadendrang. Hij schoot expres naast het doel. En dat bombardeer ik nu al tot mooiste moment van dit hele seizoen.

Daarmee zou je bijna vergeten dat we vandaag Marco als keeper hadden. Dat vindt hij gelukkig leuk en hij deed het weer goed. We kwamen wel 0-2 achter. Menno scoort de aansluitingstreffer. Een vrije trap die hij hard door de muur in het doel schiet.  Dylan die ook een mooi doelpunt had. Dylan B. hè…. Van grote afstand uithalen en er gewoon in.

Trainer Teus zegt op Facebook het volgende:

Trots op IFC JO19-2……

Vandaag speelden we de wedstrijd tegen FC Dordrecht amateurs. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd ( de stand is op dat moment 2-3) krijgen we een onterechte strafschop, de kans op 3-3 is groot. Langs de kant is alom verbazing over de gegeven strafschop. Dit kan gewoon niet, is de conclusie die we als trainer/ouders hebben over deze strafschop.

Dylan die op 49 goals staat, staat te popelen om zijn 50e te maken. Langs de kant besluiten we om Dylan de strafschop naast te laten schieten. Ik roep Dylan en vraag hem om de strafschop naast te schieten. Hij gaat achter de bal staan, en schiet hem bewust ver naast. Bijna alle spelers van Dordt komen naar hem toe, wat een respect krijg hij van de tegenstander.

Ben trots op je Dylan, en deze misser was je mooiste goal van het seizoen. Wat heb je met deze actie veel bereikt. En de rest van het team ook. We hebben gestreden voor elke meter, en een gelijk spel was terecht geweest.

Maar we hebben dit als team gedaan, en daarom ben ik trots op JO19-2. Jullie hebben laten zien om over de juiste mentaliteit te beschikken. Maar op deze manier een gelijkspel eruit slepen, ja dat moeten we niet willen. Jullie zijn een voorbeeld voor heel Ifc.

En Dylan…….. de 50e die gaan we nooit meer vergeten