20201107 IFC JO15-1 – IFC JO17-3

Verslag: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw

In de onderlinge wedstrijden was ik vandaag aanwezig bij een eerste team uit de JO15 tegen het laagste elftal van de JO17. Op voorhand zou je mogen verwachten dat het selectieteam sterker zou kunnen zijn dan het laagste elftal van de JO17. Aan enige arrogantie ontbreekt het bij de keeper van JO17-3 in elk geval niet, hij heeft de trainer van JO15 via Whatsapp bestookt met meldingen dat JO17-3 zeker zou gaan winnen.

Het is echter JO15 dat direct aan het begin van de wedstrijd een voorsprong neemt. Mijn eerste gedachte was dan ook dat je beter achteraf via Whatsapp kan uitleggen waarom je gewonnen hebt.

Maar de wedstrijd verloopt helemaal anders dan verwacht. JO15 geeft vandaag niet meer thuis. Het spel oogt minder verzorgd dan dat van JO17-3. Je moet ook in ogenschouw nemen dat JO17-3 een vriendenteam is en je ziet dat terug omdat spelers als een echt team in het veld staan.

Dat mis je toch bij deze wedstrijd bij onze JO15, waar bij tegenaanvallen de aanvallers er alleen voor staan. Verdedigers en middenveld staan op eigen helft af te wachten of de aanvallers wel zullen gaan scoren. Vaak 5 spelers en soms zelfs 7 spelers die geen aansluiting zoeken.

Lichtpuntjes bij de JO15 zijn er wel. Met name de enige dame in het veld is er eentje die positief opvalt. Als er een sliding gemaakt wordt is het vaak juist zij die hem maakt.

En JO17-3 krijgt in deze wedstrijd zo veel ruimte dat zij de terechte winnaars van vandaag zijn.