IFC wordt partner van GoldenSports en start locatie

GoldenSports is een sport- en bewegingsprogramma dat zich richt op alle 65-85-jarigen, ook degene met fysieke en/of sociale klachten. Bij GoldenSports kunnen ze in de buitenlucht, op loopafstand, zonder verplichtingen, goedkoop, gevarieerd sporten en bewegen, onder professionele begeleiding en op veilige afstand van elkaar.

Door samen te sporten en te bewegen leren ze buurtgenoten kennen. Zo blijven ze fit en kunnen ze langer gezond thuis blijven wonen. De trainingen bestaan uit oefeningen voor conditie, kracht lenigheid en balans en coördinatie en een spelvorm. Voor, tijdens en na de training wordt onderlinge interactie gestimuleerd. Stichting GoldenSports is in 2014 opgericht, het initiatief bleek een schot in de roos.

Meer dan duizend 65-plussers doen inmiddels mee aan de wekelijkse trainingen op meer dan vijftig locaties in Nederland. Meer dan tien sportverenigingen bieden GoldenSports aan.
IFC hecht aan haar maatschappelijke rol en heeft zich aangemeld als partner. Vanaf april vormen wij een locatie voor GoldenSports.

In nauwe samenwerking met Fysiotherapie Ambacht is dit aanbod mogelijk gemaakt. Vanzelfsprekend is onze gezellige kantine een ontmoetingsplek na het sporten.

De flyer geeft extra informatie.
Namens het bestuur,

Floor v.d. Velde