IFC JO17-3 verliest van Papendrecht JO17-2

Tekst: Jacques Grossouw
Foto’s: Yvonne Boers (het fotoverslag vind je hier)
We hebben er op moeten wachten: de wedstrijd van IFC JO17-3. Op bezoek naar Papendrecht, waar het weer prima was om een partijtje te voetballen.

De foto’s zijn deze keer van Yvonne Boers. Als fan aanwezig Jasper van der Waal. Zijn been helemaal in het gips. Hij is voorlopig uitgeschakeld en zal een lang traject ingaan om weer de oude te worden. Zijn kniebanden zijn niet gescheurd en het gips zorgt er voor dat zijn spieren niet meer zo sterk zijn als voor de noodlottige landing tijdens het voetballen.

De wedstrijd van vandaag is tegen het team op de eerste plaats. En eigenlijk kun je de hele wedstrijd zien dat ze daar meer thuishoren dan IFC JO17-3. Ze combineren beter en ik ben onder de indruk van hun coaching. Niet roepen dat er eentje in je rug komt, maar echt de afstand mee roepen. 5 meter, 2 meter en weg is de bal.

En daar staat tegenover dat als vier spelers van IFC roepen dat de bal naar rechts kan, de speler van IFC toch gaat proberen om door drie tegenstanders te lopen. Daarmee de bal verliezend en de vrije man gefrustreerd in de kou laten staan. Voetballen is simpel, maar simpel voetballen is erg moeilijk (bron: Cruijff).

Bewegen zonder bal doen ze ook beter dan IFC. Aansluiten ook.

Vervelend, maar het mag als de scheidsrechter laat doorspelen, zijn de kleine overtredingen als aan shirtjes trekken. Kwalijker dat de eerste helft ook een enge ziekte wordt genoemd. Op een gegeven moment vliegt onze links achter met schouder en benen vol op een speler van Papendrecht. Een gerichte actie en zelf zal hij na de wedstrijd zeggen dat het een gele kaart was. Het helpt wel, want die speler held gepas afstand en trok niet meer aan het shirtje.

 IFC laat natuurlijk ook zien dat ze het wel kunnen, maar heeft net te weinig rust aan de bal en net meer tijd nodig om een bal te controleren en Papendrecht zit er meteen boven op. Hun aanvoerder was de beste van het veld. Met bal sneller dan onze verdedigers.

Toch krijgen we kansen. Eentje voor open doel en net naast en een aantal kansrijke schoten, die dan net over gaan. En Papendrecht heeft meer kansen. De wedstrijd laat zien dat je niet 1 op 1 op onze keeper moet gaan, want dan verlies je het. Ook geen schoten op het doel ergens tussen deklat en grond, want dan is de bal echt voor de keeper. Het wordt uiteindelijk 3-0 (de ruststand is 2-0) door drie hoge ballen hoog in het doel.

Kortom: we hebben verloren van een net betere tegenstander. Niks om je voor te schamen. Gewoon leren van wat zij lieten zien en het de volgende keer ook zo doen!

Noemenswaardig is de scheidrechter, die een prima wedstrijd floot. Chapeau…