donderdag 9 en donderdag 23 mei open training . . . doe mee !!

Kom gratis meetrainen bij IFC op donderdag 9 mei en 23 mei!

Voor jongens en meisjes tussen 6 en 13 jaar een mooie mogelijkheid om kennis te maken met de zeer succesvolle nieuwe manier van trainen en voetballen. Geef je snel op!

Alle informatie staat op de poster.

De totaal vernieuwde IFC Onderbouw, de jeugdopleiding van kinderen tussen 6 en 12 jaar, werpt ruim een half jaar na de start al de vruchten af. De spelers hebben veel voetbalplezier en ontwikkelen zich razend snel, de ouders zijn lovend, de trainers enthousiast en de uitstraling doet iedere liefhebber goed.

Wellicht goed om nog even stil te staan bij de redenen waarom we de opleiding hebben aangepast.

Voor eenieder die actief is in de (voetbal)sport was het allang duidelijk, maar nu hebben inmiddels stapels wetenschappelijke onderzoeken het nog duidelijker laten zien: de bewegingsarmoede bij kinderen onder 12 jaar is alarmerend! Vanzelfsprekend zet die trend zich ook voort op de puberleeftijd en dus onder de toekomstige volwassenen.

Onderzoeken laten het zien, topcoaches luiden de alarmbel, sportbonden waarschuwen, de minister maakt zich terecht zorgen. Kortom, werk aan de winkel.

Wat is het probleem? Aantoonbaar minder bewegen onder kinderen, minder souplesse, minder motorische vaardigheden en techniek, afgenomen fitheid. Secundair hieraan stijgt het overgewicht onder kinderen schrikbarend, hetgeen het risico op suikerziekte en hart- en vaatziekten evenredig laat toenemen.

Oorzaken? Minder buiten spelen, weinig sport op school en te veel zitten (al of niet met smartphone).

IFC kent een mooie traditie van vernieuwende initiatieven. In die categorie vallen ook de doorgevoerde veranderingen in onze manier van opleiden en trainen van de jongste jeugd.

  • IFC wil kinderen meer laten bewegen en daarom ging het aantal trainingen omhoog van 2x naar 3x per week (zonder contributieverhoging trouwens)
  • IFC wil kinderen beter laten bewegen en daarom voerden wij aparte techniek- en looptrainingen in, gegeven door gespecialiseerde trainers en zonder extra kosten!
  • IFC wil kinderen breed opleiden en daarom krijgen alle kinderen tot 12 jaar dezelfde opleiding en trainingsfaciliteiten
  • Hoofd Jeugdopleidingen Bryan Cairo, ervaren jeugdtrainer, coördineert de trainingen. Doel is om een duidelijk, centraal trainingsplan te hebben, waardoor de kansen voor alle kinderen gelijk zijn
  • Beleving is een belangrijke voorwaarde om te willen en blijven bewegen, dus is er maximale aandacht zijn voor het plezierin het spelletje
  • Voor een betere uitstraling is er voor ieder kind uniforme trainingskleding, mogelijk gemaakt door onze sponsoren Cees v.d. Poel, Eddy Koppers en Pascal Bos en zijn alle trainingen op het hoofdveld
  • Onze fysiotherapeuten besteden aandacht aan de wijze van bewegen

Op deze wijze zijn wij ervan overtuigd een goede bijdrage te leveren aan meer en beter bewegen voor uw jonge kind.