Abrupt einde aan ongeslagen reeks van IFC.

Door een collectieve off-day is er op zaterdag 28 oktober een abrupt einde gekomen aan een reeks van 52 achter elkaar ongeslagen competitiewedstrijden van IFC.
Het de laatste drie wedstrijden juist verloren hebbende Alexandria´66 zegevierde terecht met 3-0 door een hattrick van Romano File.

In vergelijking met de bekerwedstrijd van vorige week had trainer/coach Ron Timmers aan tien dezelfde spelers het vertrouwen gegeven. Alleen startte Michael Slingerland in de basis en Bobby Vos begon daardoor op de reservebank.
Na drie nederlagen had Alexandria´66 zich qua veldpositie ´s aangepast. Miguel Young-On (ex. ASWH 2 en Rijsoord 2) maakte daarbij als middenvelder zijn niet onverdienstelijke basisdebuut.

Eigenlijk vanaf de start van de wedstrijd had IFC weinig in de melk te brokkelen tegen een met veel meer inzet spelende thuisploeg. Halverwege de eerste helft na balverlies van Noah de Neijs of was het een overtreding op hem schakelde Alexandria´66 razendsnel om en via Divani Hansen en Young-On kon Romano File doeltreffend uithalen 1-0. Dit was ook de ruststand omdat zowel in de aanvangsfase als later keeper Jeroen de Veij een tegentreffer voorkwam.

In de rust had IFC aanvallend gewisseld en ging door de inbreng van Bobby Vos en Mohamed el Bannasri met vier aanvallers spelen. Helaas al heel snel ging juist keeper de Veij bij een niet zo slimme terugspeelbal in de fout, waarvan de snelle File optimaal profiteerde 2-0.
Hoewel IFC in het vervolg van de tweede helft wel 80% balbezit had tegenover de achterover leunende ploeg uit Rotterdam leidde dat in het geheel niet tot een karrenvracht aan kansen, integendeel zelfs. Verder dan dat na een voorzet van Nick de Veij het niet tot afronden komen van Michael Slingerland en Tom van Oorschot en een kopbal naast het doel van Tim Willemstijn na een vrije trap van Perry van Eijken, kwam IFC eigenlijk niet. Aan de andere kant was het opnieuw File na voorbereiding door Leroy Verwey, die slechts één van hun kansen benutte 3-0.

Zo werd Romano File de matchwinnaar met zijn drie hattrick voor Alexandria´66. Juist die speler die voorafgaande aan de wedstrijd door zijn trainer Ben Spork was genoemd als diegene die bij zijn team een hoger niveau zou aankunnen. Opmerkelijk is, dat hij in de drie vorige verloren wedstrijden niet tot scoren kwam.

Aan de reeks van 52 achter elkaar ongeslagen competitie wedstrijden, die begon op 10 oktober 2020 tegen DVO´60 kwam zodoende voor IFC een einde. Gerekend ingaande het seizoen 2010/2011 is IFC hiermee gedeeld derde in de rij van ploegen met de langste reeks ongeslagen wedstrijden. SV Laar uit Weert kwam tussen 1 maart 2000 en 10 oktober 2023 tot 58 wedstrijden. SVV Schiedam zondag tussen 21 maart 2016 en 30 september 2018 tot 55 wedstrijden en Olympia Haarlem tussen september 2010 en 19 februari 2022 ook tot 52 wedstrijden.
Dit toont alleen al aan, hoe bijzonder de reeks van ongeslagen wedstrijden van IFC is geweest. Echter aan al het moois komt eens een eind en hoe hoger het niveau is waarop men uitkomt hoe moeilijker het is om een lange reeks tot stand te brengen. Immers al deze vier ploegen zijn hun reeks gestart in de 4e klasse.

Volgende week zaterdag 4 november ontvangt IFC voor de competitie VVGZ. Deze ploeg uit Zwijndrecht heeft één wedstrijd meer gespeeld en ook twee punten meer dan IFC. Een eerste mogelijkheid om revanche te nemen op deze nederlaag en het vertoonde spel en inzet.

Alexandria´66 – IFC: 3-0 (1-0).
25e, 47e en 70e. 0-1, 0-2 en 0-3 Romano File.
Opm. Scheidsrechter S.H.P. Bogers uit Budel gaf beide teams 2 gele kaarten.
De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Ramon van der Wal (46. Mohamed el Bannasri), Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Sean Verburg (46. Bobby Vos), Michael Slingerland, Jayson van der Linden (65. Oussama el Hajouti) en Noah de Neijs.

Cees van Heeren