Achilles’29 de tweede horde voor IFC in nacompetitie.

In de 3e ronde c.q. halve finale van de nacompetitie 1e/2e klasse komt IFC uit in een thuiswedstrijd tegen Achilles’29 uit Groesbeekt.
Achilles '29 nieuws, programma & uitslagen, transfers en meer..
* Achilles’29:
Achilles’29 uit Groesbeek is opgericht op 1 juni 1929 en is van oudsher een zondag vereniging.
In mei 2012 werden ze algemeen amateur kampioen.
Door ook het goede presteren het jaar daarna mochten ze in het seizoen 2013/2014 uitkomen in de Jupiler League, thans de keuken kampioen divisie. Hierin kwamen ze vervolgens vier seizoenen uit met een 15e eindklassement als hoogste.
Hierna volgde er een financieel en sportief verval met degradaties die uiteindelijk stopte in de 2e klasse.

* Achilles’29 seizoen:
Dit seizoen eindigde de ploeg van trainer Lucien Roeffen op de 4e plaats in de tweede klasse G met 9 punten achterstand op kampioen Roda Boys.
Ze behaalden in de 26 gespeelde wedstrijden 41 punten met een positief doelsaldo van 44 doelpunten voor en 37 doelpunten tegen.
Thuis behaalden ze veruit de meeste punten, 31 namelijk.
In de nacompetitie wonnen ze in de eerste ronde na verlenging met 2-3 bij VVGZ, nadat ze twee keer op achterstand kwamen te staan.
Afgelopen zaterdag wonnen ze in de 2e ronde met 1-3 bij MZC’11 in Zierikzee ook na een achterstand. De doelpunten kwamen in die wedstrijd van Sam Wardenaar 2x en Julian Calor.

* De wedstrijd:
Zullen de wedstrijdballen geschonken door de Ambachtse bedrijven i-Plein (Jacques Grossouw) en Steigerbouw Van der Panne (Pascal Bos) IFC aan een overwinning helpen?
Kom dan kijken en je team steunen!
De wedstrijd tussen IFC en Achilles’29 start zaterdag 8 juni om 14.30 uur onder leiding van een neutraal arbitraal trio op Sportpark Schildman.

Tekst Cees van Heeren