Achtste aflevering Opa Jan toernooi

De achtste aflevering van het toernooi is de eerste met een nieuwe opzet: het vertrouwde 11 tegen 11 is vervangen door 7 tegen 7. Liefhebbers van het echte werk zullen dat ongetwijfeld verdrietig vinden, maar na lang wikken en wegen hebben we toch geoordeeld dat het noodzakelijk was om deze stap te maken.

We zagen de laatste jaren een langzame maar gestage afname in het aantal deelnemende teams, en afhakende deelnemers gaven steevast aan dat het helaas niet mogelijk was om 14 à 15 spelers bij elkaar te krijgen om op een zonnige voorjaarszondag een lekker toernooitje te voetballen. En dan weten we allemaal dat 14 à 15 eigenlijk nog te weinig is met al die versleten enkels, knieën, heupen en noem maar op.

De verrassende winnaar van vorig jaar, het Rotterdamse Charlois, was hier een mooi voorbeeld van. Na oorspronkelijk enthousiast te hebben gereageerd op onze uitnodiging, bleek het uiteindelijk niet mogelijk om meer dan een half team op de been te brengen. Dat halve team was gelukkig zo sportief om toch naar Hendrik Ido Ambacht af te reizen, en met behulp van hulptroepen die ter plaatse uit nagenoeg alle tegenstanders werden gerekruteerd, wisten ze uiteindelijk tot verrassing van iedereen zelfs de beker te winnen.

We moeten verder ook niet te dramatisch doen over de overstap naar 7 tegen 7, want gelukkig bewijzen diverse andere veteranentoernooien in den lande dat je ook op die manier een hartstikke leuk toernooi kunt organiseren. We hebben er dus alle vertrouwen in dat dat ook dit jaar weer gaat lukken.

Net als de afgelopen jaren hebben we ook dit jaar weer een goed doel geselecteerd om een flink deel van de dagomzet aan te doneren. Dat goede doel begint met een droevigegebeurtenis: in de zomer is ons teamlid Erik plotseling overleden. Erik’s weduwe Trees ismanager van het onlangs in Hendrik Ido Ambacht geopende nieuwe Jeugdspeelpark. Dat park heeft leuke ideeën om het voor de kinderen van Ambacht tot een fijne plek te maken, maar heeft helaas maar een beperkt budget. Vanwege de link met Erik hebben we besloten om het Jeugdspeelpark tot het goede doel van dit jaar te maken.

Mede namens onze hoofdsponsors Stalatube, Weidz, PetSchi, en Plus Zuidplas, namens onze familie en vrienden die de kantine, de financiën, de organisatie en de eettafels bemannen, wensen wij iedereen een sportieve maar vooral leuke dag.

IFC Zondag 10

Het programmaboekje vind je hier…..