Actie Spieren voor Spieren levert € 1751,00 op.

Enkele maanden geleden ontstond bij de achttienjarige speelster van IFC Vrouwen 1 het idee om een actie te ontplooien voor Spieren voor Spieren. “Een artikel op een website maakte indruk op me en ik ben eens gaan nadenken of ik zelf ook een actie voor het goede doel zou kunnen en willen organiseren”, vertelt een enthousiaste Milou. Van het één kwam het ander. De medespeelsters van de IFC Vrouwenafdeling vonden het allemaal een mooi initiatief en met elkaar werd besloten een mini-triatlon te organiseren. Ieder teamlid kon de actie bekend maken bij familie, vrienden en bekenden. “De ene donatie na de andere stroomde binnen”, aldus een glunderende Milou. ”Er werd een datum geprikt voor de mini-triatlon en ik ben verder gegaan met de organisatie. Dankzij Xebius Grafisch Bedrijf kreeg ik onder meer de beschikking over een prachtige cheque.

IMG_2614 (2)
Omdat we verder raakten in de bekercompetitie werd de dag van de mini-triatlon een tijdstip waar de trainer niet echt blij mee was, namelijk anderhalve dag voor de halve finale van de beker. Maar we hebben die avond in het Sandelingenpark gewoon op 90% gelopen, gefietst en gezwommen (in zwembad De Louwert) en zagen het eigenlijk als een mooie warming-up voor de wedstrijd”, vertelt Milou. “En gelukkig wonnen we de halve finale, en in diezelfde week ook nog de beslissingswedstrijd om het kampioenschap en de bekerfinale.”

Afgelopen zaterdag werd tijdens het Montaza BV IFC Girls Tournament het eindbedrag van de actie bekend gemaakt. “In eerste instantie was toegezegd dat er iemand van Spieren voor Spieren aanwezig zou zijn bij deze overhandiging, maar dat mocht jammer genoeg niet zo zijn”, aldus Milou die dit eigenlijk het enige smetje op de actie vindt. Op de cheque stond het prachtige bedrag van € 1751,-.