Afscheidswedstrijd Remco de Jong!

Na 20 jaar selectievoetbal heeft Remco besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Remco debuteerde als 16-jarig jongetje in het eerste van de zondag. Wat begon met wat invalbeurten resulteerde op 6 september 1998 met een basisplaats in de wedstrijd Geluksvogels – IFC. In deze wedstrijd was vooral Remco de “geluksvogel” met drie doelpunten. Zijn eerste seizoen in de selectie werd meteen bekroond met een promotie. In de nacompetitie won IFC met 2-0 van Merwestijn.

 

In de jaren daarop groeide hij uit tot een onberekenbare speler, die tegenstanders makkelijk uitspeelde en scoorde of een assist gaf. Remco begon met voetballen in de 5de klasse maar al snel werkte IFC zich op tot de hoofdklasse.
Helaas heeft Remco veel met blessures te maken gehad. Hij heeft verschillende knieoperaties moeten ondergaan maar elke keer heeft hij toch de kracht gevonden om zich weer terug te knokken. Ook tijdens zijn blessures was Remco altijd aanwezig bij de wedstrijden.

remco4

Twee jaar geleden is er een zaterdagselectie opgericht met als doel jonge spelers ervaring op te laten doen in een eerste elftal. Remco is gevraagd om als één van de routiniers te fungeren in dit elftal. Vol enthousiasme stapte hij dit nieuwe avontuur in.

Na het net niet behalen van het kampioenschap in het eerste jaar, was iedereen erop gebrand om dit jaar wel te promoveren naar de 3de klasse. Net als vorig seizoen, was Remco een vaste waarde in het elftal. Ook al deed alles in zijn lichaam steeds meer pijn, elke zaterdag stond hij er weer voor de volle 100%.

Na lang wikken en wegen heeft Remco besloten dat dit zijn laatste seizoen was voor de zaterdagselectie. Maar voordat Remco afscheid kon nemen, was er nog één doel wat behaald moest worden: kampioen worden!
Op 14 mei 2016 speelde IFC tegen Hillegersberg de kampioenswedstrijd. Deze wedstrijd werd met 3-0 gewonnen en het kampioensfeest barstte los.

zaterdag 1 kampioen

zaterdag 1 kampioen

Wat ook wel bijzonder is om te noemen, is dat Remco vanaf zijn debuut gesteund is door zijn grote liefde: Ilona. Elke wedstrijd, weer of geen weer, stond zij aan de zijlijn hem aan te moedigen.
Na 20 seizoenen zal het voor haar ook wel vreemd zijn om Remco niet meer te zien voetballen.

Omdat Remco al die jaren IFC van dienst is geweest, is het niet meer dan logisch dat hij een afscheidswedstrijd verdient.
Op zaterdag 18 juni om 13.00 uur zal deze wedstrijd plaatsvinden. Het zal hierbij gaan om de Zaterdag 1  tegen oud ploeggenoten van Remco.
Laten we er met zijn allen een mooi afscheid van maken en kom hem voor de laatste keer toejuichen.

remcoAls persoonlijke noot, wil ik Remmies bedanken voor de mooie voetbaljaren. Na al die jaren waarop ik je heb toegeschreeuwd in het veld, is het nu de beurt aan jou vanaf de zijlijn!
In de loop der jaren hebben we een hechte vriendschap op gebouwd. Ik zal je missen als voetballer in het veld, maar weet dat de vriendschap hier niet eindigt.

 

Gerard van der Mei