Alfred Hitchcock had geen beter script kunnen schrijven voor de thriller van zaterdag 3 december.

jo13-3-1Op de laatste speeldag speelde IFC JO13-4 de kampioenswedstrijd tegen buurman en medekoploper ASWH. De winnaar mocht zich de nieuwe kampioen noemen.

Vanaf de eerste competitiewedstrijd stond IFC ongeslagen bovenaan. In de heenwedstrijd van twee weken geleden wist ASWH echter in de laatste 5 minuten een achterstand van 0-1 nog om te buigen in een 2-1 overwinning. Het zelfvertrouwen van de zwart-witten was bij aanvang van de terugwedstrijd dan ook groot.

De mannen van IFC waren duidelijk gespannen en bij de ouders was dat al niet veel anders. Beide teams hadden een grote supportersschare meegenomen die regelmatig van zich liet horen.

ASWH ging voortvarend van start en wist dankzij hun razendsnelle spits op 0-1 te komen. Onze eigen Jamie ‘Clasie’ wist de stand gelijk te trekken door een penalty strak in de kruising te schieten. Toch kwam ASWH weer op voorsprong. De mannen van IFC stonden nog steeds stijf van de spanning en er werd slordig en te afwachtend gespeeld. Toch kon ‘der Bomber’ Khaled na een snelle uitbraak en een strakke voorzet vanaf links de bal bij de eerste paal inschieten. Het IFC-publiek ging uit zijn dak bij deze 2-2.

Vlak voor rust werd Alex ‘het scheermes’ voor 10 minuten naar de kant gestuurd. Met wat omzettingen werd dit probleempje opgelost.

In de rust waren de zenuwen al weer wat minder en de mannen gingen met meer vertrouwen terug de wei in. Het besef dat het kampioenschap voor het grijpen lag, werd steeds groter. De strijdlust werd groter, de nauwkeurigheid nam toe en IFC bleef geconcentreerd spelen. Het middenveld was definitief veroverd en ook de verdediging gaf nauwelijks nog ruimte en kansen weg. Het vertrouwen bij ASWH werd minder en zij maakten meer fouten. Khaled passeerde zijn tegenstanders steeds vaker en wist zelfs nog twee keer doel te treffen. Wat een ontlading en vreugde óp en langs het veld! 4-2 winnen en kampioen!!

De trainers zijn trots op deze mannen. Niet om het behalen van het kampioenschap, maar op de manier waarop dit is bereikt. Zonder gebruik te hebben hoeven maken van spelers uit andere teams hebben deze 13 mannen met respect voor elkaar, de trainers, scheidsrechters én tegenstanders het succes behaald. Grote klasse mannen!! Jullie zijn een team om trots op te zijn!!