Bevredigend eerste oefenduel

Het nieuwe vlaggenschip van IFC, dat uitkomt in de vierde klasse zaterdag, kende een bevredigend 3-2 resultaat in de eerste oefenwedstrijd tegen het een klasse hoger uitkomende VVOR uit Rotterdam.

De equipe van trainer Ron Timmers en zijn beide assistenten Majid en Peter kwam in de 10e minuut op een voorsprong. Nadat Achraf el Hajouti in het strafschopgebied was neergelegd was de toegekende penalty een prooi voor captain Danny Slingerland.
In deze helft stonden overigens de beide broederparen (Danny en Michael Slingerland  alsmede Achraf en Oussama el Hajouti) gezamenlijk in het veld.

Nog geen tien minuten later stond echter VVOR met 1-2 voor. Dit was ook gelijk de ruststand.Na de rust en in het verloop van de tweede helft werd er uiteraard veelvuldig gewisseld en was het Yannick Jansen, die met een kopbal de stand in evenwicht bracht.
In de 79e minuut was het Jip Kegge, die met een geplaatst schot van buiten de zestienmeterzone de eindstand op 3-2 voor IFC bracht.

Na een zomerreces staat de eerstvolgende oefenwedstrijd gepland voor zaterdag 7 augustus tegen ZBVH uit Zuid-Beijerland.