Blijft IFC in 2018 ongeslagen tegen opklimmend Juliana´31?


tekst Cees van Heeren

IFC is het jaar 2018 sterk gestart met zeven punten uit de drie gespeelde competitiewedstrijden. De vraag is of IFC ook tegen het opgeklommen Juliana´31 zijn status dit jaar kan bevestigen. Immers ook deze tegenstander is in het jaar 2018 nog ongeslagen. Zij wonnen zelfs al hun drie competitieronden.

De tegenstander SV Juliana´31:
De SV Juliana´31 uit Malden is op 6 augustus 1931 opgericht en heeft momenteel 52 teams die in KNVB verband uitkomen. Het eerste team van de vereniging speelt thans voor het 7e seizoen in de hoofdklasse.
Het vorige seizoen speelde de club uit Malden in de derde divisie zondag. In de 34 gespeelde wedstrijden werden ook 34 punten behaald en dat betekende de 15e plaats in de eindstand en dus play-offs spelen voor divisiebehoud. In de eerste nacompetitieronde daarvoor bleek De Meern (3-2, 1-4) te sterk en volgde dus degradatie naar de hoofdklasse.

Dit seizoen
In tegenstelling tot IFC is Juliana´31 uitgeschakeld in hun districtsbekertoernooi. Na winst in de 2e ronde bij Eendracht´30  werd in de 3e ronde op eigen veld verloren van het in de eerste klasse uitkomende Alverna.
In de competitie neemt de ploeg inmiddels de 13e plaats in met 18 punten uit 17 gespeelde wedstrijden en een doelsaldo van 24 doelpunten voor en 40 tegen.
Tot nog toe speelden ze negen uitwedstrijden waarin ze 3 keer wonnen en daarmee dus negen punten behaalden.
Zoals gezegd hebben ze  hun drie wedstrijden dit jaar gewonnen. Eerst werd Jong Den Bosch in een uitwedstrijd met 0-2 verslagen en vervolgens moest Meerssen met lege handen vertrekken uit Malden. Ten slotte werd op vier februari jl. met 0-3 gewonnen bij Groene Ster.

Selectie:
Trainer Remko Bicentini is de hoofdtrainer, die ook aankomend seizoen voor de groep zal staan. De meest bekende speler van de ploeg uit Malden is Daniel van Straaten (3 competitie doelpunten), die 39 wedstrijden in de eerste divisie speelde voor Achilles´29. Topscorer van het team is Stefan de Jong met 5 doelpunten, maar hij liep in de laatste wedstijd een schorsing op. In deze laatste wedstrijd bij Groene Ster scoorde de boomlange Bob Rossen 2 doelpunten.
Ook wist de ploeg zich in de winterstop te versterken met de van TEC overkomende middenvelder Vincent van Beek.


Historie:

De geschiedenis is beperkt tot de wedstrijd in de 2e competitieronde van het huidige seizoen. In Malden won IFC de wedstrijd met 0-1 door een doelpunt in de 31e minuut van Jeremey Hensen.

Van de overige velden:
Koploper OSS 1920 dient aan te treden bij EHC, dat in 2018 nog geen punt behaalde. Runner-up Halsteren speelt ook een uitwedstrijd en wel bij de nummer drie van onder Baronie. Het in 2018 alleen nog maar verloren hebbende Gemert ontvangt Goes. Meerssen ontvangt de nummer laatst Woezik. De puntgelijke beloften van Den Bosch en Groene Ster spelen tegen elkaar, terwijl Vlissingen en UDI´19 elkaar ook weinig ontlopen en de heenwedstrijd in 0-0 eindigde. Tenslotte speelt BVC´12 thuis tegen Nuenen.

Waar te zien:
Beide ploegen IFC en Juliana´31 zouden hun ongeslagen status in het jaar 2018 uiteraard graag willen handhaven. IFC kan weer beschikken over verdediger Marco Bouwman, die in de laatste wedstrijd geschorst was. De Ambachters kunnen bij een positief resultaat hun positie in de middenmoot bevestigen. De gasten kunnen een overwinning goed gebruiken om te proberen uit de gevarenzone te komen. Wij kunnen dus op het kunstgras een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter R.G.C.M. Schul uit Leidschendam start om 14.00 uur.

Tot Ziens!