logo

Blijft IFC ook ongeslagen tegen PFC?

logoNa de hoge overwinning bij het gepromoveerde TAC´90 vorige week ontvangt IFC zondag a.s. in de persoon van het uit Geervliet afkomstige Puttense Football Club (PFC) een andere promovendus. Natuurlijk zal IFC tegen deze nieuwkomer zijn ongeslagen status willen continueren en daarmee gelijk een goede start maken in de tweede periode. Het maar drie punten uit de laatste vier wedstrijden behaalt hebbende PFC, zal ongetwijfeld de deur niet wijd open gaan zetten om vanuit een gesloten defensie een eigen succes te boeken.
De in mei 1917 opgerichte vereniging PFC kent momenteel slechts vijf seniorenteams, waarvan één vrouwenelftal.

Vorige seizoenen:
In de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014 acteerde PFC eerder ook in de zondag eerste klasse. In het tweede seizoen volgde de degradatie. In het afgelopen seizoen promoveerde de trots van Geervliet echter direct weer uit de tweede klasse als kampioen met 58 punten uit 26 wedstrijden.

Dit Seizoen
Net als alle andere ploegen is PFC het officiële seizoen gestart met bekerwedstrijden. In de poulefase viel daarbij gelijk het doek. Thuis werd weliswaar met 2-1 gewonnen van Nootdorp maar bij het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Spijkenisse werd met 3-1 verloren. Ten slotte bleek streekgenoot Zuidland (zaterdag 1e klasse) in Geervliet duidelijk te sterk gezien de uitslag van 1-4.

In de eigen competitie 1B werden tot op heden in acht wedstrijden 7 punten behaald door middel van twee overwinningen en een gelijkspel. Het doelsaldo is negatief met 8 treffers voor en 16 doelpunten tegen. In uitwedstrijden werden vier van de zeven punten behaald. Bij SVPDW een doelpuntloos gelijkspel en een goede 2-3 overwinning bij GDA. Aan de uitwedstrijden bij Zwervers en Olympia werden dus geen punten overgehouden.

Selectie:
De selectie staat dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer John Stougje.
Na het succesvolle vorige seizoen vertrokken liefst 15 selectiespelers bij de ploeg uit Geervliet. Een drietal spelers kwam over uit de junioren. PFC kon echter ook een 13 tal nieuwe spelers verwelkomen.
Er kan niet gezegd worden, dat PFC momenteel een echte goalgetter in dienst heeft. Immers liefst zeven verschillende spelers zijn verantwoordelijk voor de acht gescoorde doelpunten. De van Leonidas (zon) overgekomen Yassine Belghar nam er daarvan twee voor zijn rekening.

Historie:
Hierover kunnen wij heel kort over zijn. In ieder geval hebben beide teams elkaar deze eeuw niet in een officiële KNVB wedstrijd ontmoet.
Op 9 december 2014 troffen beide teams elkaar wel in het kader van de Voetbal Rotterdam Cup. IFC won in Geervliet met 1-4 door doelpunten van Bouchnafa, Rombouts, Leons en Slingerland.

Waar te zien:
IFC zal de zeer goede vorm ongetwijfeld willen doortrekken door een nieuwe overwinning te boeken. De gasten aan de andere kant kunnen de punten ook goed gebruiken om afstand te nemen van de onderste plaatsen. In deze wedstrijd, als voorwedstrijd voor De Klassieker om 14.30 uur in de Kuip, zal er dus ook de nodige spanning zijn. Wij hopen dan ook de nodige supporters te kunnen verwelkomen. Na afloop van de wedstrijd is een ieder ook van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over deze wedstrijd en tegelijkertijd op het TV scherm te genieten van het gebeuren in De Kuip.
De wedstrijd op Sportpark Schildman begint zondag 8 november 2015 onder leiding van scheidsrechter E. Hollemans om 12.45 uur.

Tot Ziens!