BVC´12 en IFC scoren niet

tekst: Cees van Heeren

In de zondag hoofdklasse B kwamen de ploegen BVC´12 en IFC, die beiden net boven de ploegen in de bedreigde zone staan in hun onderling duel niet tot scoren. Voor IFC was het na de twee voorafgaande verliespartijen een bemoedigend resultaat.

Trainer Virgil Breetveld kon voor deze wedstrijd niet beschikken over Jeremey Hensen en had niet alleen een drietal wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd doorgevoerd. Ook de veldbezetting was aangepast om meer defensieve zekerheid te verkrijgen. Zo keerden terug in de basis Stephen Emelina, Achraf el Hajouti en Billy Nzojyibwami, terwijl Damiano Vaudo, Edison Warner en Ozan Cimen op de reservebank plaatsnamen.
In het ten oosten van Nijwegen gelegen Beek-Ubbergen, waar circa een kleine 100 toeschouwers op het duel was afgekomen, had de Ambachtse ploeg het de eerste 25 minuten moeilijk. Zo voorkwam keeper Davey van Pelt in de aanvangsfase een doelpunt van Scholten. Ook werd er een doelpunt van de gastheer terecht afgekeurd wegens een duwfout en was onze doelman alert toen Sebens voor hem opdook. In het laatste deel was het echter IFC, dat drie goede mogelijkheden had in een eigen treffer en de voorsprong. Eerst een snelle aanval via Danny Slingerland die Noël Goossens wegstuurt de diepte in. Hij legt de bal vervolgens goed breed op de gevolgde Achraf el Hajouti wiens inzet voorlangs het doel gaat. Ook had Billy Nzojyibwami tot twee keer toe een mogelijkheid, waarbij bij de tweede keer doelman Josten goed stond.

Ook gedurende een groot deel van de tweede helft was IFC feitelijk de bovenliggende partij. Weer was men enkele malen dichtbij een doelpunt. Zo voorkwam de thuisdoelman een huldiging van Noël Goossens met zijn voeten. Na een goede loopactie schoot Billy Nzojyibwami over en even later volgde Danny Slingerland hem daarin na een goede interceptie en pass van Michael Potkamp. Na een corner was ook de mee opgekomen Ronnie Nouwen dichtbij een treffer doch via een verdediger verdween de bal in een niets opleverende corner. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het echter BVC´12 dat veel druk uitoefende en menige voorzet van hen kwam in het strafschopgebied. De versterkte vijfmans verdediging gaf echter geen krimp en zo bleef de eindstand dubbelblank.

In zijn 20e officiële wedstrijd voor IFC hield keeper Davey van Pelt de nul en speelde men voor de tweede keer dit seizoen overigens een wedstrijd die in een 0-0 gelijkspel eindigde.
In de stand onderin veranderde er niet zo heel veel. IFC blijft op de 11e plaats in de stand staan met drie punten voorsprong op de ploegen, die aan het einde van de competitie via beslissingswedstrijden degradatie dienen te ontlopen.
Op zondag 8 april speelt IFC wederom een competitie uitwedstrijd. Deze keer bij Vlissingen om 14.00 uur, de huidige nummer 9 in de stand.
BVC´12 – IFC: 0-0.
Bijz.: Scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen uit Venray bijgestaan door dhr. B. Cakir (Den Bosch) en dhr. T. den Hengst (Eindhoven) gaf geel aan Theloesen (BVC´12) en Goossens, Van Eijken en Ramos (allen IFC).
De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos (90+1. Ozan Cimen), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Billy Nzojyibwami (86. Damiano Vaudo), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (82. Edison Warner), Marco Bouwman en Noël Goossens.