Competitie en beker IFC Vrouwen 1

Terwijl iedereen nog lekker aan het genieten is van de vakantie, is men bij de KNVB volop bezig met de indelingen van alle teams voor het komende seizoen. Vandaag eerst een overzicht van de nieuwe competitie van Vrouwen 1. Voor de competitie moet er, net als vorig seizoen, flink gereisd worden. Dachten we vorig seizoen dat Middelburg de verste stad was, dit seizoen wordt dat Hulst in Zeeuws Vlaanderen. Er zal via Antwerpen gereden moeten worden. Kortom, het worden lekkere lange zaterdagen voor Vrouwen 1. De komende tegenstanders zijn: FC Dauwendaele, Heinenoord, HVV’24, Marjola Girls, MZC’11, RCS, Sleeuwijk, St Sparta/JOVZ, SV Noordeloos, VVAC en Zuidland.

Een snelle blik op dit lijstje leert dat het een pittige poule is. FC Dauwendaele is een gezellige club uit Middelburg. Vorig seizoen waren de wedstrijden erg doelpuntrijk. Heinenoord is een promovendus. Dit team was ook present op het IFC Girls Tournament. Daar probeerde de trainer van Heinenoord wellicht nog wat zand in de ogen te strooien van de IFC Vrouwen. De trainer uit de Hoekse Waard is slim en kan kan beschikken over een goede selectie. HVV’24 is dus een nieuwe tegenstander voor IFC. Dit is de club uit Zeeuws Vlaanderen. Een blik op Google Maps leert dat het ongeveer 110 km rijden is en dat je daar minimaal vijf kwartier over doet. De Marjola Girls is club uit het dorpje Lepelstraat, dat bij Bergen op Zoom hoort. Marjola Girls is eigenlijk een redelijk unieke club. Het is één van de drie verenigingen van Nederland dat a

lleen bestaat uit vrouwen- en meisjesteams. En schrik niet, ze hebben twee teams: Vrouwen 1 en MO17-1. Wellicht wordt dit seizoen ook een MO15-1 team geformeerd. De Brabantse vrouwen werden afgelopen seizoen kampioen in een poule met onder meer GSC/ODS, Rijsoord en Kozakken Boys. Ongetwijfeld zal het een feestje worden in Lepelstraat: Brabantse gemoedelijkheid. We treffen deze club ook voor de beker. Op zaterdag 16 september gaat IFC op bezoek bij Marjola Girls. MZC’11 is een bekende tegenstander. Vorig zat deze club uit Zierikzee zowel in de beker als competitie bij IFC ingedeeld.
We weten uit de duels dat deze pittig zijn. Een sterk fysiek spelende ploeg. We zullen ons daar dit jaar niet meer door laten verrassen. Ook in de beker is MZC’11 een tegenstander voor IFC. Op zaterdag 2 september komen de Zierikzeese dames naar Ambacht. Afgelopen seizoen speelde MZC’11 nog in de nacompetitie na het veroveren van een periodetitel. RCS uit Oost Souburgh is ook een bekende in de poule. Vorig jaar waren ook deze wedstrijden doelpuntrijk. Sleeuwijk speelde net als Zuidland ook in de nacompetitie.

Dit zijn dus twee sterke tegenstanders. Dat kan ook gezegd worden van VVAC. Dat is de ploeg waar we al jaren gelijkwaardige partijen tegen spelen. Iedereen kan zich de kampioenswedstrijd van een jaar geleden nog wel herinneren. De beide teams speelden toen voor ongeveer vijfhonderd man publiek in wedstrijd van het jaar. IFC won, maar gelukkig kon VVAC via een vrijgekomen plekje ook naar de derde klasse. SV Noordeloos is een nieuwkomer. Afgelopen seizoen was SV Noordeloos heer en meester in de vierde klasse. De laatste tegenstander ST Sparta/JOVZ uit Goes. Deze club, bekend van de gebroeders De Nooijer, zijn een samenwerkingsverband met profclub Sparta. De club ronselde allemaal hoog spelende vrouwen uit de hele regio. Het sterke team, met veel speelsters op 1e klasse niveau, wilden zijn direct in laten stromen in de eerste klasse. De KNVB kreeg protesten en waarschijnlijk is er nu een soort compromis gesloten, want uit het niets kan de club instromen in de derde klasse. Best wel vreemd, want vele clubs moeten er jaren voor strijden om zich naar de derde klasse te knokken. Iedereen moet gewoon vanaf de vijfde klasse de weg omhoog zien te vinden. Dat moest het amateurelftal van Feyenoord ook. Het zou jammer zijn als ST Sparta/JOVZ een te sterke tegenstander in deze mooie competitie zou zijn. Maar ook sterke teams laten wel eens een steekje vallen. Laten we er vanuit gaan dat dat dan tegen IFC gaat gebeuren.

Programma beker:
2 september: IFC VR 1 – MZC’11 VR 1 om 15.00 uur
9 september: MZC’11 VR 1 – Marjola Girls VR 1 om 14.30 uur
16 september: Marjola Girls VR 1 – IFC VR 1 om 14.30 uur