Competitie hervatting in de Alexanderpolder

Na het gewonnen bekerintermezzo tegen DFC herstart de competitie voor de Nieuwenhuizen Daktechniek elftal van IFC in Rotterdam-Alexanderpolder bij Alexandria´66. Van oorsprong een omni-verenging doch ingaande 1989 alleen een voetbalclub. Dit is een tegenstander waartegen IFC in ieder geval de laatste jaren nimmer is uitgekomen.

De tegenstander Alexandria´66:
De Voetbal Vereniging Alexandria´66 uit Rotterdam is op 26 oktober 1966 opgericht.
Het eerste elftal van de vereniging komt in dit seizoen voor het achtste achtereenvolgende seizoen uit in de 2e klasse, waarin ze meestal een bescheiden eindklassering behaalden. De hoogste eindklassering was twee keer een zevende plaats.
Vorig seizoen eindigde het elftal ook op deze 7e plek in de 2e klasse F met 31 punten uit 24 wedstrijden, liefst 24 punten achter kampioen Sparta.
Het paradepaartje binnen de vereniging, waarvan alle selectie jeugdteams overigens op divisie niveau uitkomen, is wellicht het o21 team, dat in een landelijke 4e divisie uitkomt met o.a. als tegenstanders de beloften van Excelsior Rotterdam en MVV Maastricht.

Dit seizoen:
Hoofdtrainer Ben Spork is aan zijn 2e seizoen bezig bij de club, waarvoor hij overigens eerder ook al vijf jaar werkzaam was.
In het bekertoernooi werden ze in de poulefase uitgeschakeld na een gelijkspel tegen Alphia (2-2), een overwinning tegen Neptunus-Schiebroek (3-2) en verlies tegen Wippolder (0-5).
In de competitie werd goed gestart met een 5-1 thuiszege tegen De Zwerver. De daaropvolgende drie wedstrijden tegen VVGZ (0-2), Oranje Wit (0-2) en De Alblas (1-2) werden echter ook op agressiviteit verloren. Hierdoor staan ze momenteel met de zo drie behaalde punten op de 10e plaats. Romano Filé scoorde twee van hun zes doelpunten.

Waar te zien:
De wedstrijd tussen Alexandria´66 en IFC start zaterdag 28 oktober om 15.00 uur op Sportpark Oosterflank aan de Leningradweg 50 te 3066 SH Rotterdam.

Cees van Heeren