Competitie indeling IFC Vrouwen 1 seizoen 2018-2019

Bij het zien van de competitie-indeling voor het nieuwe seizoen bleek gelijk dat de KNVB het verzoek om ingedeeld te worden in West II niet had ingewilligd. Dus komend seizoen wederom in Zuid met lekkere reisjes naar Zeeland. Dachten we vorig jaar dat het met vijf Zeeuwse teams best al wat kilometertjes rijden was, dit jaar is er nog een Zeeuws team bijgekomen. Even snel gerekend is de reisafstand naar de 11 uitwedstrijden 751 kilometer. Uitgaand van 5 a 6 auto’s zijn dat 3750 tot 4500 kilometertjes. Onderweg dus tijd genoeg om lekker te genieten van muziek.

In vergelijk met afgelopen jaar drie dezelfde tegenstanders: FC Dauwendaele uit Middelburg, Heinenoord uit Heinenoord en MZC’11 uit Zierikzee.
Nieuwe tegenstanders in de derde klasse C zijn de regiogenoten Oranje Wit uit Dordrecht, Papendrecht uit Papendrecht. Iets verder moet er naar DVV in Dirksland en De Jonge Spartaan uit Middelharnis gereden worden. Weer wat verder is het naar Smerdiek in Sint Maartensdijk. Met afstanden van over de 100 km wordt er tegen SVO/DKS’17 in Sint Jansteen, een grensdorpje in Zeeuws Vlaanderen. Nog iets verder moet er naar FC Axel gereden worden. Tot slot kan Serooskerke wellicht gecombineerd worden met een strandbezoek.

De doelstelling voor trainer Wil Brinkhuis is duidelijk. Met het jonge, versterkte team, moet vanaf minuut één worden gestreden om de bovenste plek.