D3 heeft eerste punt van het jaar binnen

Afgelopen zaterdag speelde de D3 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Groeneweg D2, een ploeg uit West 2, die in de 2e klasse speelt. Een pittige tegenstander, die bestaat uit grotendeels 1e jaars D-spelers, maar zeker ook een aantal 2e jaars. We konden dus behoorlijk aan de bak. De weersomstandigheden waren niet helemaal ideaal, maar gelukkig speelden we op het kunstgrasveld in plaats van het hobbelige veld waar we de warming-up op deden.

De eerste minuten waren we toch wel onder de indruk van de tegenstander. We speelden heel afwachtend, iets wat ons iets te vaak gebeurt. Gelukkig profiteerde de tegenstander uit Zevenhuizen niet. We hielden de boel goed tegen en de paar schoten van afstand werden vakkundig door Mike gepakt. Na een minuut of 10 was de storm gaan liggen, of beter gezegd toen namen wij meer het initiatief. We kwamen meer aan aanvallen toe. Helaas werden we niet echt gevaarlijk. Vaak maakten we net wat verkeerde keuzes (door het midden in plaats van de zijkanten te benutten) of de sterke verdedigers van Groeneweg waren de baas. Zelf gaven we ook weinig weg. Het zag er steeds wel dreigend uit wat de tegenstander deed, maar steeds zat er weer een IFC-er tussen om de aanval van de tegenstander tegen te houden. Heel even leek het erop dat de we met 1-0 achterstand gingen rusten. Na een leuke aanval werd Mike gepasseerd, de bal dreigde erin te gaan, maar Glenn kon met een uiterste krachtinspanning de bal van de lijn weg tikken. En dus gingen we met 0-0 aan de siroop. Een tussenstand die op dat moment niet onterecht was.

De tweede helft hadden we het moeilijk. We vergaten namelijk te voetballen. De verdedigers kozen veel te vaak voor de lange bal, mede doordat de middenvelders zich niet vaak aanboden om de bal te krijgen. De spitsen verloren hun duels en de bal kwam dus vaak net zo hard weer terug. Het werd daardoor nogal rommelig. Voordeel was wel dat we verdedigend onze tegenstander de baas waren. Halverwege de tweede helft slopen de Zevenhuizers toch nog door onze hechte verdediging en maakten er 1-0 van. Gezien het wedstrijdbeeld van de tweede helft terecht en het was nu even oppassen dat de score niet groter zou worden. Maar zoals eerder gemeld: verdedigend stond het gewoon goed. Vlak na de goal kregen we een prima kans: Rick werd door een prima steekpass alleen voor de keeper gezet, maar de goalie redde prima. Dat had de gelijkmaker kunnen zijn. Na deze kans bleef het onrustig, zeker met die lange ballen van achteruit en was het meer tegenhouden. De wedstrijd leek op een 1-0 af te stevenen, maar het keiharde werken van de ploeg werd beloond. In de allerlaatste minuut ging Owen er op links vandoor, passeerde zijn tegenstander, legde de bal keurig terug op Younes. Hij twijfelde niet en schoof de bal keurig in het hoekje: 1-1. Misschien gezien het spelbeeld van de tweede helft niet helemaal verdiend, maar wel lekker meegenomen. Direct na de aftrap floot de scheids af en pakten we een punt tegen deze (fysiek) sterke tegenstander die toch in de tweede klasse West 2 (wat toch best hoger wordt aangeslagen dan Zuid 1) speelt.
Volgende week nog een vriendschappelijk potje tegen Oranje Wit o12. Kijken of we dan weer wat meer gaan voetballen en als we met dezelfde inzet spelen, moet het weer helemaal goed komen!