De 4e competitie wedstrijd is uit bij Moerse Boys

LET OP: als u deze wedstrijd wilt bezoeken lees dan dit bericht.

Na drie competitiewedstrijden is IFC nog de ongeslagen koploper in de hoofdklasse B. De vierde wedstrijd is een uitwedstrijd bij Moerse Boys uit Zundert. Deze tegenstander was ook de laatste oefentegenstander in de voorbereiding op het huidige seizoen eind augustus. Toen in H.I. Ambacht eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Tegenstander Moerse Boys
Na vijf seizoenen in de eerste klasse volgde voor het eerste elftal van de op 13 augustus 1943 opgerichte vereniging, aan het einde van het seizoen 18-19 via de nacompetitie promotie naar de hoofdklasse. Op het moment van afbreken van de vorige competitie stond de ploeg op de bescheiden 14e plaats met 18 punten in de hoofdklasse B.

De Moerse Boys, de club met pit in de kleuren oranje-wit speelde net als IFC drie competitiewedstrijden. Op de openingsdag werd met 2-0 verloren bij Juliana´31 en daarna op het eigen grasveld met 0-2 van UDI´19. Afgelopen zondag bij Nuenen leek bij een 3-2 achterstand bij rust de derde nederlaag wellicht in de maak. Maar de ploeg uit Zundert toonde veerkracht en won met 3-5. De zes competitie doelpunten tot nog toe werden door twee spelers gemaakt, te weten Pim Goossens 4x en Daan van den Broek 2x.

De historie:
Op 8 december 2019 vorig seizoen verloor IFC zijn thuiswedstrijd van de Brabanders met 2-3. Drie keer deze eeuw speelden beide teams eerder tegen elkaar in Zundert, toen telkens in de 3e klasse. In november 2001 en september 2004 bleven de drie punten in Zundert. Op 6 mei 2007 werd een eindstand bereikt van 1-1.

Waar te zien:
Beide ploegen zullen willen winnen. De thuisploeg om voor de ogen van zijn hartstochtelijke aanhang de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken en daarmee weg te blijven van de onderste plaatsen in deze prille competitie. Uiteraard zal IFC ook de goede lijn en zijn ongeslagen status zeker willen voortzetten en de koppositie willen handhaven met punt(en) gewin en daarmee tegelijk de eerste overwinning bij deze tegenstander deze eeuw willen boeken.
De wedstrijd op Sportpark Akkermolen aan de Akkermolen 11 te 4881 BL Zundert staat onder leiding van scheidsrechter Dhr. R. Witlox uit Berlicum. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.