De coronacup was vandaag een groot feest

De winterstop komt met rasse schreden dichterbij. Dat was vandaag voor het eerst goed te merken, want het was echt wel koud. Met name voor de scheidsrechters, technisch coördinatoren die toezicht hielden, de trainers en uw fotograaf. Het weer was ook donker, wat een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van de foto’s.

Het is niet anders. We kijken of we volgende week nog wedstrijden zullen organiseren, want het was vandaag echt leuk en gezellig. Ik heb weer wedstrijden gezien van meisjes tegen jongens. Op papier geef je de meisjes meer kans, maar de praktijk is anders: de meisjesteams hebben vaak jongere meisjes in het team zitten en dan voetballen ze uiteindelijk tegen leeftijdsgenoten. En dan hebben die jongens toch net iets meer kracht.

Maar het fanatisme van de meisjesteams is mooi om te zien. In de jongensteams waarin ook meisjes meedoen zie je echter dat die meisjes gewoon sterker zijn.

Op het hoofdveld was een heel leuke wedstrijd, die eindigde in een hoge score in het voordeel van de jongens. Maar die namen vervolgens gas terug en de wedstrijd eindigde met alle speelster en spelers in het veld. Ik meende in elk geval 18 meisjes te zien en de sfeer was zoals de wedstrijden op de afsluitende dag van het seizoen. De uitslag is ondergeschikt aan de lol die je met elkaar hebt. En gelachen werd er!