De nummer 2 Groote Lindt ontvangt koploper IFC

Na de winstpartijen van IFC tegen de nummers vier en drie in de stand, staat er voor zaterdag de wedstrijd tussen de nummers twee Groote Lindt en nummer één IFC op het programma. Bij winst van de thuisploeg nadert deze de koploper tot op zes punten. Bij elke andere uitslag zal het verschil minimaal negen punten (blijven) bedragen.

Groote Lindt dit seizoen

Voor het derde seizoen staat het team onder leiding van trainer Randall Neeskens. Zijn elftal komt voor het zevende seizoen na elkaar uit in een derde klasse. Het seizoen begon met winst in de bekerpoule DHV (5-1), Oranje Wit 2 (3-0) en Dubbeldam (1-2). In de 2e ronde bleek 2e klasser Papendrecht met 2-4 te sterk. In de competitie doet Groote Lindt het gewoon goed. In de 13 gespeelde wedstrijden was er negen keer winst en drie keer werd er verloren. Met de zo 28 behaalde punten en een doelsaldo van 40 voor en 20 tegen staat de ploeg op de 2e plaats in de rangschikking. Thuis werd alleen van de nummer drie Internos met 4-5 verloren. Na de winterstop is er gewonnen van DFC, Zwaluwe en afgelopen zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld bij Oud-Beijerland.

Teamtopscorer is Moustakiem Atlagh met 11 doelpunten gevolgd door Hicham Bachau met 6 treffers.

De heenwedstrijd

Op 1 oktober 2022 troffen beide ploegen elkaar in H.I. Ambacht. Binnen tien minuten spelen stond IFC met 2-0 voor door doelpunten van Michael Slingerland en Mitchel Ott. Nog voor en na de rust scoorden beide spelers elk nog een keer. Hoewel Groote Lindt ook meerdere kansen creëerden kwam in de stand van 4-0 geen verandering meer. In het voetbaljournaal van najaar 2022 heeft Groote Lindt speler Max Klop aangegeven, dat deze 4-0 nederlaag op kunstgras geflatteerd was en ,,Bij ons op gras gaan wij de drie punten tegen ze pakken.´´

Waar te zien? Wie wil zien of de woorden van de bovengenoemde Groote Lindt speler bewaarheidt word of dat juist IFC zijn ongeslagen status handhaaft, dient te komen kijken. De wedstrijd op Sportpark Bakestein vangt op 11 februari om 14.30 uur aan.