DERDE OVERWINNING OP RIJ VOOR IFC

tekst: Cees van Heeren

IFC is aan een goede serie bezig in de hoofdklasse. Tegen het op de laatste plaats staande DOSKO uit Bergen op Zoom werd met 4-0 gewonnen. Dit was namelijk al de derde overwinning op een rij voor de Ambachters.

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd beschikken over een volledige selectie. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week, keerde Ozan Cimen na zijn schorsing, weer terug op zijn backpositie. Op het middenveld had verder Ufuk Akkanoglu de voorkeur gekregen boven Akin Arslan. Bij tegenstander DOSKO ontbrak wegens een blessure in ieder geval centrale verdediger Retera.

In het eerste kwartier van de wedstrijd zag het er niet naar uit, dat IFC een afgetekende overwinning zou gaan boeken. De gasten troffen namelijk via de voet van aanvoerder Fortunati de lat en dezelfde speler dwong keeper Bas van Zee een kleine tien minuten later tot een krachtige inspanning om te voorkomen, dat een boogbal succes had. Ook hun teamtopscorer Van der Kreeke schoot nog een keer voorlangs. Het eerste teken van aanvallend leven van IFC kwam vanaf 30 meter afstand van Brian Leons, doch doelman Lodiers verwerkte de knal in een corner.
Hierna was het echter IFC, dat kort achter elkaar twee keer toesloeg. Beide keren haalde Yoeri Rombouts de trekker over. Bij de eerste op aangeven van Brian Leons en bij de 2-0 kreeg hij de bal op een presenteerblad van tegenstander Vroemen aangereikt. Hij bracht met deze twee treffers zijn seizoenscore in competitieverband op 10 doelpunten.
Hiermee was feitelijk de tegenstander geknakt en de wedstrijd bij de rust al gespeeld.

In de tweede helft probeerde DOSKO wel terug in de wedstrijd te komen met een aangepaste veldbezetting doch het verdedigende blok bij IFC kwam echter niet meer in gevaar. In de aanvangsfase was Ufuk Akkanoglu bovendien al dicht bij een huldiging geweest, maar doelman Lodiers bewees, daarbij waarom hij dit seizoen de uitblinker bij de gasten is. Na ruim een uur spelen was het centrale verdediger Stephen Emelina, die uit een corner met een fallruckzieher wel succesvol was. Een kleine tien minuten voor tijd was de ingevallen Akin Arslan ook dicht bij een doelpunt, maar ook hij kreeg de bal niet langs de doelman. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Yoeri Rombouts door aanvoerder Danny Slingerland de diepte ingestuurd. Diens voorzet werd door de opgestoomde back Ozan Cimen keurig afgerond voor de 4-0 eindstand. Dit was overigens het eerste officiële doelpunt voor IFC voor deze flankverdediger.

Deze overwinning was tegelijk ook goed voor de tiende winstpartij dit seizoen. Door deze hernieuwde overwinning neemt IFC niet alleen afstand van de onderste vier plaatsen, maar klimt het ook naar de vijfde plaats in de competitiestand. Tevens zijn ze na drie (van de 10) te spelen wedstrijden alleen koploper geworden in de derde periodestand.

Op zondag 26 maart speelt IFC een uitwedstrijd bij het op de achtste plaats staande en twee punten minder tellende Gemert.

IFC – DOSKO: 4-0 (2-0).
17. 1-0 Yoeri Rombouts, 23. 2-0 Yoeri Rombouts, 62. 3-0 Stephen Emelina en 88. 4-0 Ozan Cimen.

Opm. Scheidsrechter P. van der Pol uit Zwolle bijgestaan door zijn assistenten dhr. Afalah en dhr. Hoeksma toonde in een sportief duel slechts één gele kaart aan een speler van DOSKO.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Brian Leons (67. Chayo Maria), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (84. Achraf el Hajouti),  Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu (70. Akin Arslan).

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.