Derde thuisverlies voor IFC in de competitie.

De goede serie van drie wedstrijden, waarin zeven punten werden verzameld werd afgelopen zondag 14 oktober 2018 thuis doorbroken met een 1-2 nederlaag tegen Groene Ster. Dit was al de derde thuisnederlaag voor IFC in de huidige competitie. Door deze nederlaag zakt de Ambachtse hoofdklasser naar de 11e plaats in de rangschikking.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week kon trainer Breetveld van IFC in deze wedstrijd geen beroep doen op Stephen Emelina (vakantie) en Perry van Eijken (haakte af in de warming-up). In het basisteam keerden terug Michael Potkamp en Edison Warner.
Bij de ploeg uit Limburg stond Nathan Rutjes (195 duels in het Nederlandse betaalde voetbal achter zijn naam) aan de aftrap.
Beide ploegen acteerden vooral voorzichtig, afwachtend en speelden in een laag tempo, waardoor de aanwezige toeschouwers een saaie eerste helft kregen voorgeschoteld en voornamelijk van het mooie weer genoten. Na ruim een half uur spelen moest keeper Davey van Pelt alle hands aan dek hebben om de bal uit een afstandsschot van Stassar te keren. De ruststand werd echter niet 0-0 maar 0-1. Bij een aanval van Groene Ster ging Eind in een duel met Tim Willemstijn naar de grond en de scheidsrechter oordeelde penalty. Niet voor het eerst dit seizoen vonniste Hellemons onberispelijk.

De tweede helft was eigenlijk qua amusementswaarde niet veel beter dan de eerste helft. Beide ploegen gaven eigenlijk nauwelijks iets weg. Een kwartier voor tijd kreeg Groene Ster een vrije trap te nemen aan de zijkant van het veld. De ingebrachte bal stuiterde enkele keren in het strafschopgebied, de IFC spelers werkten niet weg en het was Hellemons (man of the match), die toen de bal maar binnentikte voor de 0-2 tussenstand. Met Noël Goossens als extra spits trachtte IFC daarna wat aan de dubbele achterstand te doen en het was Joey Grootenboer (4e competitiegoal) die de aansluittreffer scoorde in de 87e minuut. Wie vervolgens een heus slotoffensief van IFC en een spannend slot had verwacht kwam helaas bedrogen uit. De verdediging en doelman van de gasten werden niet meer getest.
Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 thuisnederlaag voor IFC en vertrok voor het eerst in de geschiedenis een Limburgse club met de volle drie punten uit Sportpark Schildman.

Trainer Breetveld achtte na afloop de nederlaag onnodig, maar zag ook zijn team minder presteren dan in de vorige drie wedstrijden en teveel verkeerde keuzes in het veld maken om het Groene Ster, de nummer drie in de stand, echt moeilijk te maken.

Volgende week zondag 21 oktober speelt IFC om 13.00 uur bij het in punten gelijk staande Leonidas uit Rotterdam.

IFC – Groene Ster: 1-2 (0-1).
38. 0-1 Mick Hellemons, 75. 0-2 Mick Hellemons en 87. 1-2 Joey Grootenboer.
Opm. scheidsrechter B. Sahiner uit Oss bijgestaan door dhr. F. Winter en dhr. L. Maas gaf gele kaarten aan Slingerland (IFC), Hellemons en Velraeds (beide Groene Ster).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Edison Warner (60. Marcelo Gomes da Veiga), Everon Pisas (75. Mohamed el Bannasri), Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti (80. Noël Goossens), Juthlen Castillo, Tim Willemstijn en Joey Grootenboer.

Tekst: Cees van Heeren