Dik verdiende 4-0 overwinning voor IFC

tekst Cees van Heeren

In de derde competitieronde pakte IFC een dik verdiende 4-0 overwinning op het nog puntloze Nuenen. De basis voor deze overwinning, waren de eerste minuten van elke helft, waarin IFC telkens wist te scoren.

Trainer Breetveld van IFC, had geen aanleiding gezien zijn tien veldspelers ten opzichte van vorige week te wijzigen. Volgens afspraak stond wel Lorenzo van Trijp in het doel.
Overigens kon de trainer niet beschikken over Billy Nzojyibwami, die binnenkort nader hoopt te horen over de aard en ernst van zijn kniekwetsuur en de nog niet wedstrijdfitte Noël Goossens.

Op 30 april jl. behaalde IFC in de uitwedstrijd bij Nuenen achteraf gezien een uiterst belangrijk punt. Ten opzichte van toen stonden er bij de Ambachters nog acht dezelfde spelers op het wedstrijdformulier. Bij Nuenen, die onder andere een drietal sterkhouders in de personen van Marcelli, Bangura en Sijbers zagen vertrekken, waren dat er nog zeven.

IFC kende een superstart. In de derde minuut anticipeerde Jeremy Hensen goed op een pass van Ronnie Nouwen en zorgde vervolgens met links voor de 1-0. Voordat de eerste tien minuten van de wedstrijd voorbij waren hadden zowel Ronnie Nouwen met een kopbal uit een corner naast, als Nico Ramos op de benen van de doelman, de Ambachters al op een riante voorsprong kunnen zetten.
In het vervolg van de eerste helft bleef IFC duidelijk de bovenliggende partij en het nieuwe centrale verdedigingsduo Marco Bouwman en Damiano Vaudo heersten.

Ook na de rust kwam IFC uitstekend uit de startblokken en was het aanvoerder Danny Slingerland die de 2-0 binnenschoot. Net als in de eerste thuiswedstrijd was hij dus weer goed voor een snelle treffer na de hervatting. In feite speelde IFC de eerste 65 minuten van de wedstrijd gewoon goed. Na een uur spelen bracht de aanvallende rechtsback Ozan Cimen na een voorzet van Jeremy Hensen, de voordelige marge op drie. Zijnde tweede officiële doelpunt voor IFC sinds zijn komst met ingang van het seizoen 2015-2016. In de fase hierna werd IFC wat slordiger en voorkwam keeper Lorenzo van Trijp tot twee keer toe een aansluittreffer van de gasten. Een kleine tien minuten voor tijd was het Nico Ramos, die in de twee vorige seizoenen niet tot scoren kwam, die de eindstand op 4-0 bracht.
De assist hierbij was van de in de competitie zijn eerste speelminuten makende Haris Hasanovic.

De door trainer Breetveld ingevoerde aantrekkelijke speelstijl is tot op heden succesvol. Immers na drie wedstrijden is IFC nog ongeslagen en neemt het momenteel de gedeelde tweede plaats in de hoofdklasse B rangschikking in. Volgende week 24 september speelt IFC een uitwedstrijd bij Halsteren.

IFC – Nuenen: 4-0 (1-0)
3. 1-0 Jeremy Hensen, 47. 2-0 Danny Slingerland, 60. 3-0 Ozan Cimen en 82. 4-0 Nico Ramos.

Bijz.: scheidsrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf bijgestaan door dhr. M. Moussaoui en dhr. M.A.A. Pijnenburg had een gemakkelijke middag en behoefde slechts één gele kaart aan Van Stipdonk van Nuenen uit te reiken.

De opstelling van IFC: Lorenzo van Trijp; Ozan Cimen, Damiano Vaudo, Marco Bouwman, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland (77. Haris Hasanovic), Nico Ramos (80. Achraf el Hajouti), Jeremy Hensen en Michael Potkamp (70. Marwin Richard).