Dikke thuisnederlaag IFC

Tekst: Cees van Heeren

Afgelopen zondag leed IFC een dikke 1-5 thuisnederlaag tegen het hierdoor op doelsaldo koploper geworden zijnde Nuenen. Ido´s Football Club zakt door dit resultaat naar de achtste plaats in de stand.

ifc-nuenen

Trainer Jack van den Berg kon behoudens de geschorste Marwin Richard over zijn volledige selectie beschikken. Ook tegenstander Nuenen, waarvan de oudste veldspeler 26 jaar was,  was op volle oorlog sterkte naar Hendrik Ido Ambacht gekomen.

In de eerste helft zag het er zeker niet naar uit, dat er een hoge eindstand op het scorebord zou komen staan. Beide ploegen speelden compact en hielden elkaar redelijk in evenwicht, waarbij de gasten iets dreigender waren. In de 13e minuut overleefde IFC zo ternauwernood een scrimmage.
ifc-nuenen-3Na de rust ging Nuenen als een raket van start. Binnen 30 seconden scoorde Marceli de 0-1 en brak daarmee wedstrijd open. Even daarna ontkwam IFC aan een hogere achterstand, maar hierna brak wel de beste fase voor de Ambachters aan. Ufuk Akkanoglu stuurde Yoeri Rombouts aan de rechterkant weg en gaf prima voor op Akin Arslan, die de bal controleerde, zich vrij kapte en rustig binnenschoot 1-1. De zesde competitietreffer al van de weer in de aanval opgestelde van origine middenvelder. Hierna lukte het echter niet om door te drukken, hoewel Chayo Maria dicht er bij was.
ifc-nuenen-2Tussen de 64e en 67e minuut viel echter de wedstrijd in zijn definitieve andere plooi. Nadat aanvoerder Verkuijl nog van een treffer kon worden afgehouden was het twee minuten later na een corner Bangura, die de bal over de doellijn frommelde 1-2. Nog geen 60 tellen later was Raas attenter dan zijn verdediger bij een diepe bal van Sijbers en schoot het speeltuig hard binnen voor de 1-3. De nederlaag voor IFC werd nog pijnlijker toen bij een nieuwe diepe bal opnieuw Raas scoorde. In de slotfase zorgde aanvoerder van Malten koppend voor de 1-5 eindstand.

Het was bijna 4,5 jaar geleden, dat IFC op het eigen veld nog vijf treffers tegen kreeg. Op 6 mei 2012 in de eerste klasse namelijk, toen WSC met een 4-5 overwinning naar Waalwijk terug keerde.

Volgende week zondag 4 december speelt IFC weer thuis en wel tegen het op de 14e plaats staande Groene Ster uit Heerlerheide. Na de derde nederlaag in vier competitiewedstrijden een tegenstander waartegen eigenlijk gewonnen zou moeten worden om afstand te kunnen houden ten opzichte van de onderste vier plaatsen. Immers het verschil bedraagt thans nog wel zes punten, maar de competitie is nog geen eens op de helft.

IFC – Nuenen: 1-5 (0-0).
46. 0-1 Yevghenny Marceli, 52. 1-1 Akin Arslan, 66. 1-2 Abdul Salam Bangura, 67. 1-3 Jamey Raas, 74. 1-4 Jamey Raas en 83. 1-5 Richard van Malten.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos (78. Danny Versluis), Chayo Maria, Ronnie Nouwen, Akin Arslan, Perry van Eijken (78. Frits Paap), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Ozan Cimen, Stephen Emelina (78. Levi Spencer Salomao) en Ufuk Akkanoglu.

Klik op één van onderstaande foto’s om het complete album zien.