Doelpuntloos gelijkspel bij eerste oefenwedstrijd in 2023 tussen IFC en Zwarte Pijl

Op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar 2023 speelden de beide derde klasse teams van IFC en Zwarte Pijl doelpuntloos tegen elkaar gelijk. IFC is zoals bekend de topploeg in de derde klasse C van Zuid 1. Tegenstander Zwarte Pijl uit Rotterdam is ook ongeslagen, maar dan in de derde klasse C van West 2. Met 22 punten uit 10 wedstrijden, staan zij echter op de tweede plaats in hun stand.

Trainer Ron Timmers van IFC kon wegens vakantie, ziekte en blessures over een groot aantal vaste krachten niet beschikken. Zo ontbraken de broers Danny en Michael Slingerland, Yoeri Rombouts, Mitchel Ott, Nick de Veij, Noah de Neijs, Yannick Jansen en Amir Mahmoudian. Hierdoor begon onder andere de in IFC 3 uitkomende Tom Koetsenruijter als centrum spits.

De gasten uit Rotterdam waren zeker in het eerste deel van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg op het veld. In de 27ste minuut leek het heel even echter, dat IFC op een voorsprong kwam toen na een vrije trap van Achraf el Hajouti de bal uit de rebound van de doelman door Siem Geluk werd binnen gewerkt. Wegens (vermeend) buitenspel ging het doelpunt niet door.

Keeper Jeroen de Veij redde ook nog een keer voor de thuisploeg. In de slotminuut werd Oussama el Hajouti weggestuurd, maar de Rotterdamse doelman bracht redding.

In de rust en in de loop van de 2e helft werden er aan beide kanten veel verse krachten ingebracht en was de wedstrijd in evenwicht. Zo ging een kopbal van Dylan de Boer naast. Andere kant voorkwam de ingebrachte keeper Mike de Haan een eventuele winstpartij voor Zwarte Pijl.

De meest besproken man op het veld was scheidsrechter Francisca, die in dit sportieve oefenduel liefst zes keer een gele kaart toonde.

Voordat de competitie herstart op 21 januari, gaat IFC in Arnhem op trainingskamp met daarin een oefenwedstrijd tegen OVC´85 uit Oosterbeek (de nummer 13 in de 2e klasse C van West 1). Voor dinsdag 17 januari staat vervolgens de eerder afgelaste 2e ronde Fidus Cup wedstrijd bij WFB in Ouddorp op het programma. Basisspelers IFC op 7 januari 2023 tegen Zwarte Pijl: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Achraf El Hajouti, Tom Koetsenruijter, Dennis de Koning, Gino van Holsteijn, Siem Geluk en Jochem Touw.

Cees van Heeren