Doelpuntrijke oefenwedstrijd Zondag 1

tekst: Cees van Heeren

Na een doelpuntrijk treffen won IFC met 5-3 in zijn derde oefenwedstrijd van het naar de zondag tweede klasse gedegradeerde cvv Zwervers.

Bij IFC beginnen langzaamaan alle vakantiegangers terug te keren. Thans ontbraken nog twee titularissen in de personen van Stephen Emelina en Ronnie Nouwen.
Het pas drie trainingen in de benen hebbende Zwervers was met in totaal 22 man naar H.I. Ambacht gekomen en liet elke speler één helft meedoen.

Hoewel de eerste mogelijkheid voor de gasten was geweest, was IFC al snel spelbepalend. Doordat Billy Nzojyibwami tot twee maal toe (keeper en naast) niet tot scoren kwam duurde het meer dan een half uur spelen voor het overwicht in de score tot uitdrukking kwam. Na een voorzet van Edison Warner was het Michael Potkamp, die de ban brak. Vrij snel daarna was het Billy Nzojyibwami die zijn tegenstander dolde en vervolgens hard uithaalde 2-0. Nadat voorbereidend werk van aanvoerder Danny Slingerland en Perry van Eijken nog geen treffer van Jeremy Hensen opleverde ging de rust toch in met een 3-0 stand. Na een voorzet van Perry van Eijken was het Michael Potkamp, die goed geplaatst stond en de bal binnen tikte.

Na de rust een aantal wijzigingen in de verdediging bij IFC mede door het licht geblesseerd uitvallen van Edison Warner. De organisatie was

daardoor wat zoek en hiervan profiteerde Zwervers optimaal, door twee keer te scoren.  Na een actie van Marwin Richard was het Jeremy Hensen die de breed gelegde bal binnenschoot 4-2. Nadat Danny Slingerland eerst met een geplaatst schot de lat had geraakt, was het dezelfde speler die nog geen tien minuten later met een prima schot de marge weer op drie bracht. Uiteindelijk tekende Yannick Polit met zijn 2e doelpunt van de middag voor Zwervers voor de eindstand van 5-3.

Al met al zagen wij vanmiddag een leuke, sportieve en doelpuntrijke wedstrijd en voor de trainers van beide teams nuttige informatie om verder te bouwen richting de competitie.

De basisspelers van IFC waren: keeper Lorenzo van Trijp en de veldspelers Nico Ramos, Marco Bouwman, Damiano Vaudo, Edison Warner, Perry van Eijken, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland, Jeremy Hensen, Michael Potkamp en Billy Nzojyibwami.
In (de loop van) de tweede helft kwamen in het veld Ozan Cimen, Marwin Richard, Haris Hasanovic en Brian Leons.

Woensdag 16 augustus vervolgt IFC de oefencampagne met een uitwedstrijd in Gorinchem. Het na de eerste klasse gepromoveerde Unitas zal dan vanaf 20.15 uur de gastheer zijn.