DOMPER VOOR IFC BIJ HOOFDKLASSE START

tekst: Cees van Heeren

IFC is er niet in geslaagd om de competitie in de hoofdklasse te starten met een zege. Hoewel IFC weinig of niets onderdeed aan tegenstander Vlissingen, creëerde het amper kansen. De Zeeuwen wisten één van hun kansen te benutten en gingen met een 0-1 overwinning terug naar het zuiden.

Trainer Jack van den Berg had in de opstelling aan een drietal nieuwe spelers een basisplaats toebedeeld. Dit waren de van Nieuwerkerk afkomstige Chayo Maria, Marwin Richard (ex. RVVH) en Levi Spencer Salomao (ex. PFC). De overige acht basisspelers waren minimaal ook vorig seizoen al actief voor de Ambachters. Zo speelde o.a. Perry van Eijken gerekend ingaande seizoen 2014-2015 al zijn 60e wedstrijd voor IFC.

Hoewel het eerste ongevaarlijke schot tussen de eerste doelpalen voor Vlissingen was, kwam het gevaar daarna van de zijde van IFC. Na een voorzet van Yoeri Rombouts verdween een halve omhaal van Marwin Richard over het doel en bracht enkele minuten later doelman van Belzen redding op een schot van Ronnie Nouwen. Hierna was het echter Vlissingen, dat dus enigszins tegen de verhouding in scoorde. De behendige el Hattach gaf een splijtende pass door het midden op Nyemb en zijn boogbal verdween over de uitgekomen keeper Bas van Zee tegen de doelnetten 0-1. Hoewel IFC meer balbezit had, kon het nauwelijks aanvallend echt gevaar stichten meer. Aan de andere kant hadden de balvaardige aanvallers van Vlissingen wel leuke acties, maar behoudens de eenmaal doorkomende middenvelder Ragut, wiens inzet door Bas van Zee werd gepareerd, meer echt gevaarlijk konden zij ook niet worden. Zo brak de rust aan met een achterstand voor de thuisploeg.

Na de rust zette het spelbeeld zich eigenlijk voort. IFC had het meeste balbezit en wellicht ook het betere veldspel, maar echte kansen konden nauwelijks gecreëerd worden. Bij drie situaties had Vlissingen de score zelf wel kunnen uitbreiden. Hoe langer de speeltijd verstreek, des te meer ging IFC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het dichtstbij een treffer kwam de inmiddels ingevallen Akin Arslan. Na een voorzet van de ook goed invallende Frits Paap en klaarleggen door Marwim Richard voorkwam doelman van Belzen zijn gelijkmaker.
In de absolute slotfase kwam verdediger Danny Versluis nog in het veld om als extra spits iets te forceren, maar het lukte niet. Net zo min als de Zeeuwen een tweetal counters met overtal onvoldoende uitspeelden.

Zo verloor IFC de eerste competitiewedstrijd, die eigenlijk ook makkelijk in een doelpuntloos gelijkspel had kunnen eindigen, in de hoofdklasse.
Volgende week zondag 28 augustus speelt IFC uit in Den Haag tegen Quick, dat zijn eerste wedstrijd met 1-2 won bij Dosko.

IFC – VC Vlissingen: 0-1 (0-1)
14. 0-1 Yves Nyemb.
De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Chayo Maria (63. Akin Arslan), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Ozan Cimen (84. Danny Versluis), Marwin Richard, Stephen Emelina, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu (67. Frits Paap).