Drechtstreek JO19-4 en IFC JO19-3 delen de punten

Tekst: Jacques Grossouw
Fotoverslag: Jacques Grossouw Je vindt een paar foto’s hier (maar het wordt al te donker voor mijn camera/lens)

Een spannende wedstrijd, dat mocht je op basis van de stand en de resultaten van de gespeelde wedstrijden toch wel concluderen. En dat het spannend was hebben we kunnen zien. Als je een spannend jongensboek schrijft zou je het zo kunnen schrijven.

Drechtstreek wordt vanaf het begin onder druk gezet en IFC heeft een paar kansen, die er echt wel in hadden kunnen (en moeten) gaan. Drechtstreek heeft echter een sterke speler (nummer 15) op het middenveld staan. Hij grossiert in goede passes en ook Drechtstreek heeft best wat kansen.

Een beetje tegen de verhouding in komt Drechtstreek op voorsprong. Een bal over IFC heen en een snelle speler die zeker niet buiten spel stond.

Niets aan de hand zou je zeggen, zeker als hun nummer 15 geblesseerd aan een achillespees het veld moet verlaten. Aan onze kant moet Jochem het veld verlaten. Het kunstgrasveld is niet van de beste soort en hij voelt zijn hamstrings.

Symbool voor deze wedstrijd is het een speler van Drechtstreek die Jochem naar de lijn ondersteunt. En met een arbitraal trio dat ik niet op een fout heb kunnen betrappen denk ik bij de rust dat de prijs voor de sportiefste wedstrijd dit jaar naar deze wedstrijd gaat.

Ik maak me helemaal geen zorgen als Mika de gelijkmaker op het bord zet. Drechtstreek heeft wel het beste voetbal; IFC heerst op het middenveld maar doet daar te weinig mee. Alsof ze nog niet door hebben dat hun nummer 15 er niet meer is, aldus Harry die meent dat we de wedstrijd moeten kunnen winnen.

De rust gebruiken we om weer warm te worden. Het is niet echt lekker om langs de lijn te staan.

De tweede helft komt IFC al snel op achterstand. En het beeld van een beter voetballend en combinerend Drechtstreek maakt dat ik de kans op een punt als bijzonder klein inschat. En het wordt pas echt vervelend als de stand op 3-1 komt.

Dan is er toch een kanteling. Mika weet de gelijkmaker te maken en zo wordt het toch weer spannend. Nauwelijks een minuut later is het Dylan die de 3-3 weet te maken en ineens ziet de wedstrijd er heel anders uit.

Jammer dat Mika, als hij de bal snel uit het doel wil halen om voor de winst te gaan, door een speler van Drechtstreek tegengehouden wordt door een klap in het gezicht. De leiding van Drechtstreek reageert zoals dat moet en zo eindigt de meest sportieve wedstrijd met een grijs randje en gaat de prijs van meest sportieve wedstrijd net (maar dan ook net) niet naar deze wedstrijd.