IFC toernooicommissie is op zoek naar ………….. ballen

Tekst: Ruud van der Wel

Nu het zonnetje weer lekker begint te schijnen, komen ook de toernooikriebels tevoorschijn. Wat is er nou leuker dan op een heerlijke lentedag een spetterend voetbaltoernooi te spelen. Voor de 14e achtereenvolgende keer wordt dit jaar het Rabobank IFC Girls Tournament gehouden. Op de zaterdag 15 en 22 juni spelen tien teams van IFC. In totaal spelen er 50 a 60 teams op deze twee dagen.

Om alles goed te laten verlopen is de toernooicommissie al volop bezig. Het zijn de jongste leden van de toernooicommissie, Kim Buijs, Clarissa Buijs en Michelle Weeland, die het initiatief hebben genomen om op zoek te gaan naar zogenaamde ballensponsors. Voor een schappelijk bedrag kan een bal gesponsord worden. Voor een bedrijf is dit € 25,00 exclusief BTW. Bedrijven krijgen hiervoor een mail met daarin een factuur. Voor een particulier is het € 25,00. Het is natuurlijk enorm leuk om als ouder een bal te sponsoren. Maar het kan ook als team, als supportersgroep van een team, een groepje ouders, het bedrijf van u als ouder, etc. De bal wordt natuurlijk niet alleen tijdens het toernooi gebruikt, maar ook daarna nog heel vaak.

Wat krijgen ballensponsors er voor terug?? Er wordt een flyer gemaakt met daarop de namen van alle ballensponsors. Die flyer wordt tijdens de toernooidagen op diverse plekken opgehangen. De deejay roept minstens elk uur alle namen van de ballensponsors om. In twee weken tijd wordt uw naam of de naam van uw bedrijf dus een keer of twintig omgeroepen. De namen komen ook in het toernooiboekje te staan. Dus volop publiciteit. Het kost vele malen minder dan een advertentie in een weekblad, maar het levert veel meer publiciteit op.

Mocht u interesse hebben om een bal te sponsoren, dan kunt u een mailtje sturen naar Ifcgirls@kpnmail.nl uiteraard krijgt u dan zo snel mogelijk een reactie van deze enthousiaste meiden. Ook is het mogelijk om hen op het voetbalveld persoonlijk aan te spreken.