Dubbeldam JO15-6 – IFC JO15-5

Hallo allemaal!

na wederom enkele weken geen competitie door weersomstandigheden, mochten we gelukkig afgelopen zaterdag aantreden tegen Dubbeldam.

Helaas nog steeds zonder Tim en Youri, dus met slechts 1 wissel zou iedereen genoeg speeltijd krijgen:-)

Bij de warming-up herkenden we al diverse spelers van Dubbeldam; dat is het mooie als je met elkaar blijft spelen, dan zie je andere teams ook groter worden…

Bij afwezigheid van Remy heb ik getracht de jongens tactisch te begeleiden maar ik vrees dat de jongens intussen meer van het spelletje snappen dan ik – gelukkig maar, want zij moeten het tenslotte doen!

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en je merkte bij IFC duidelijk dat er weinig speelritme was; veel chaotische ballen en spelers die de focus scherpte misten. Het spel ging op en neer met kansen aan beide zijden, maar ook heel veel onnodige fouten aan beide kanten.

Een aanval van IFC met een afstandsschot door Tigo, op een minder goede keeper en een eerste doelpunt was een feit. Echter Dubbeldam dribbelde in de 16 meter dwars door de verdediging van IFC heen en het was alweer 1-1…

Gelukkig scoorde Joey voor rust en met een 1-2 voorsprong gingen we even bijtanken.

Daar Lucas aangaf zich niet goed te voelen, besloot ik om Jerry vanuit de spits als centrale verdediger in te zetten en dat ging heel goed! Jerry stond zijn mannetje achterin en menig actie van Dubbeldam strandde op onze grote man 🙂

Intussen deed Rick aan de andere kant waar hij het best in is; zijn mannetje uitspelen en met een gericht schot maakte hij er 1-3 van en het leek toch allemaal goed te komen…

Wat niemand verwachtte en met een enorme boog schoot Jerry, bijna vanaf de middenlijn, over alles en iedereen heen en belandde de bal achter de (intussen gefrustreerde) keeper van Dubbeldam; 1-4…!?!?

Lichtelijk overmoedig leunde IFC achterover en ze vonden het eigenlijk wel goed zo, maar dit gedrag resulteerde in dat, bij een aanval van Dubbeldam, een corner werd geforceerd waaruit de 2-4 kwam.

Gelukkig duurde de wedstrijd niet lang meer en floot de uitstekende scheidsrechter af en met deze 2-4 overwinning staan we wederom bovenaan in de poule. Zegt nog niks, maar het ziet er altijd leuk uit!

De komende twee zaterdagen staan er geen wedstrijden op het programma ivm de voorjaarsvakantie. Er wordt wel getraind en doordat het beter weer is, trainen we, zoals gebruikelijk was, op KG5 op de dinsdag en donderdag van 19-20:15 uur.

Tot vanavond op de training!

Groet,

Marco