IMG 1314

Een 1-4 overwinning voor Vrouwen 1

IMG 1314Voor dit weekend stond de eerste returnwedstrijd van deze competitie al weer op het programma. Er moest richting het Brabantse Zevenbergen voor een wedstrijd tegen de vrouwen van Virtus. De wedstrijd thuis eindigde in september in een 5-2 overwinning. Bij rust stond IFC toen wel achter. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Zoals gebruikelijk was het verzamelen in de kantine, onder het genot van een kop koffie. De enige die ontbrak op dat moment was trainer John Dost. De reden bleek achteraf heel legitiem. John had voor iedereen een heerlijke chocoladeletter gehaald. De letters werden met een glimlach door iedereen in ontvangst genomen. Daarna toog het gezelschap, op Sinterklaasdag, in alle vroegte richting Brabant.

Het klinkt heel ver, maar het ritje naar Virtus zat er al na twintig minuutjes op. Dus alle tijd voor een rustige start. Voor de wedstrijd was er verrassing nummer twee. De dames hadden voor de begeleiding, John, Frank, Piet en Ruud, een Sintpresentje: een bierpakketje, met kruidnootjes. En natuurlijk ontbrak ook het gedicht niet. Heel mooi om te lezen hoe de dames op goede manier de vier begeleiders wisten te beschrijven.

De wedstrijd begon met Lisa Hartsuiker in het doel. Vaste doelverdedigster Elisa Heijkoop ontbrak vanwege Sintverplichtingen. Ook Femke Groeneweg, Luca van Vliet en Amanda Visser waren niet van de partij. Gelukkig konden Esther Nousse en Mandy van de Hoek meedoen. IFC speelde vanaf minuut één op de helft van de tegenstander. Vanaf de zijlijn stonden de trainers af en toe te genieten van het positiespel dat de vrouwen van IFC lieten zien. Daarbij was het goed om te zien dat de verdediging zich ook steeds meer met de opbouw ging bemoeien. Heel mooi al die driehoekjes tussen de diverse linies. Wat op dat moment ontbrak was een doelpunt. Jammer genoeg wist IFC het zgn. powerplay-voetbal niet te continueren. De wind en de tactiek van de tegenstander speelden de IFC-ers steeds meer parten. De trainer van Virtus had zijn ploeg vooraf waarschijnlijk twee opdrachten meegegeven: a) alle ballen zo snel mogelijk over de zijlijn wegrossen en b) zo veel mogelijk tijd afsnoepen. Twee opdrachten die door de Brabantse dames prima uitgevoerd werden. Met een 0-0 stand werd de kleedkamer opgezocht.

Keepster Lisa Hartsuiker, die de eerste helft praktisch niet in actie hoefde te komen, werd gewisseld voor Priscilla Driessen. Door deze wissel zou er extra stootkracht in de voorste linie moeten komen. En deze omzetting had al na vijf minuten resultaat. Een aanval vanaf de rechterkant eindigde met een voorzet van Milou van de Wel. De op links geposteerde Hartsuiker controleerde de voorzet prima en verschalkte de keepster. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid. Ditmaal een voorzet vanaf de linkerkant die door Milou van der Wel prima werd ingegleden. Het was de wind die Virtus daarna in het zadel hielp. Een vrije trap van grote afstand werd door de wind gedragen en verdween achter de IFC-goalie.

IMG 1314

Lange tijd bleef het spannend met deze 1-2 stand op het bord. Vijf minuten voor tijd was het echter Svenja van Nes die de bal vanaf de rechterkant voor slingerde. De hoge bal werd prima ingekopt door Lisa Hartsuiker. De score werd in de slotseconde van de wedstrijd nog verder uitgebouwd. Op aangeven van Daniëlle Zwang schoot Milou van der Wel de 1-4 binnen. Al met al een wedstrijd waarin IFC het zichzelf soms te moeilijk maakte, maar met een dik verdiende 1-4 op het scorebord.

Hoewel de doelpunten natuurlijk door de mensen voorin gemaakt werden, moet er een groot compliment naar de verdedigsters. Esther Nousse speelde als een vorstin. Met haar ervaring gaf ze goed leiding aan de andere verdedigsters. Voor haar speelden Desi Stravers en Nanina Matze, die geen kind hadden aan de voorwaartsen van Virtus. Ook de vleugelverdedigsters Robin Reurich en Alicia Kong waren meedogenloos. Een groot compliment hoor. Ook de middenvelders waren op het zware veld heer en meester. Het spel werd prima verdeeld.

Kortom een heerlijke wedstrijd in aanloop naar komende zaterdag. Op sportpark Schildman wachten de vrouwen van Wieldrecht dan voor de wedstrijd in de derde ronde van de KNVB-bekercompetitie.