Eerst oefenwinst voor Zondag

tekst: Cees van Heeren

In de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding behaalde trainer Breetveld van IFC zijn eerste overwinning.
De

thuiswedstrijd tegen het naar de zondag tweede klasse gepromoveerde Slikkerveer werd namelijk met 2-1 gewonnen.

Beide ploegen konden bij lange na niet beschikken over een voltallige selectie. Ten opzichte van de eerste oefenwedstrijd ontbraken er bij IFC drie spelers, te weten: Stephen Emelina (vakantie), Marwin Richard (werk) en Danny Slingerland (blessure). De IFC selectie bestond daardoor nog maar uit 13 man, inclusief twee doelmannen en de beide broers van der Sman van de zaterdagtak. Slikkerveer was met in totaal 14 man, waaronder twee keepers naar H.I. Ambacht gekomen.

Na 15 minuten spelen zagen de aanwezige toeschouwers Robin van der Sman op aangeven van Reggie de Windt voorlangs schieten. Tien minuten later was het doelman Mitchel van der Spoel van Slikkerveer, die dezelfde speler van een huldiging afhield. Een vijftal minuten later denderde Edison Warner over de flank naar voren en legde de bal keurig terug op Damiano Vaudo, die overschoot. De gasten, die tot dan nauwelijks gevaarlijk waren geweest, kwamen enkele minuten voor de rust zowaar op een voorsprong.
Na een vrije trap van IFC net buiten de zestienmeterzone werd de bal weggewerkt en kwam bij aanvoerder Steven van Dongen. Nog ruim op zijn eigen helft staande schoot hij de bal over onze heel ver voor zijn doel staande keeper heen in het doel 0-1. Wellicht het doelpunt van de maand!

Na de rust bleef het veldoverwicht voor IFC groot, maar het duurde bijna tot het laatste kwartier van de wedstrijd tot de gelijkmaker viel. Billy Nzojyibwami tekende daarvoor. Een kleine tien minuten later kon de ingevallen keeper Jarghoe van Slikkerveer eerst nog Jeremy Hensen ten kost van een corner van een treffer afhouden. Uit deze corner was deze doelman kansloos op de kopbal van Yannick van der Sman, doch hij kreeg hulp van de deklat. In de slotfase was het Edison Warner die IFC de overwinning bracht. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal binnen voor de 2-1.
De spelers van IFC waren: keeper Davey van Pelt (46. Lorenzo van Trijp) en de veldspelers Nico Ramos, Marco Bouwman, Yannick van der Sman, Edison Warner, Damiano Vaudo, Perry van Eijken, Reggie de Windt (46. Jeremy Hensen), Michael Potkamp, Billy Nzojyibwami en Robin van der Sman.

Volgende week zondag 13 augustus vervolgt IFC de oefencampagne met wederom een thuiswedstrijd en wel tegen cvv Zwervers.

Zie ook verslag op website slikkerveer: klik hier