Eerste competitie uitwedstrijd van seizoen bij Gemert

tekst Cees van Heeren

Na de toch niet geheel verwachtte ruime thuisnederlaag bij de competitiestart volgt voor IFC de eerste competitie uitwedstrijd van het seizoen bij het ook zijn eerste wedstrijd verloren hebbende Gemert.

De Tegenstander Gemert:
De VV Gemert bestaat al ruim meer dan 100 jaar, opgericht op 15 oktober 1912. De vereniging kent momenteel circa 1.400 leden en speelt al jaren in de top van het amateurvoetbal. Ingaande het seizoen 1995-1996 komt het eerste elftal altijd minimaal uit in de hoofdklasse.
Aan het einde van het seizoen 2009-2010 kon zelfs het algehele amateur zondag kampioenschap worden gevierd in Gemert. In het jaar 1999 werd ook de algehele amateurbeker gewonnen en daarna nog de supercup. In totaal werd ook zes maal de KNVB districtsbeker gewonnen, laatstelijk in het seizoen 2011-2012.

Vorig seizoen:
Ook vorig seizoen kwam Gemert uit in de hoofdklasse B en eindigde na 26 wedstrijden op de 6e plaats met 45 punten. Wel pakte het team een periodetitel. Hoewel in de nacompetitie om promotie thuis met 2-0 werd gewonnen, bleek in Groningen Be Quick 1887 met 5-0 te sterk.

Dit seizoen:
Net als alle andere ploegen heeft Gemert in de voorbereiding een aantal oefenwedstrijden gespeeld: RKHVV (Hkl) 5-0, Deurne (1e kl) 5-0 en HVCH (1e kl) 6-0.
In augustus jl. speelde het team in de 2e voorronde van de Toto KNVB beker tegen Hoek (3e divisie) en won met strafschoppen. In de eerste ronde van dit toernooi spelen ze eind september tegen de oud Europacup 1 winnaar Feyenoord.
De uitslag van de eerste competitiewedstrijd afgelopen zondag was dan ook een tegenvaller. Bij het sterke Halsteren stond men binnen 20 minuten met 2-0 achter en verder dan één eigen treffer van Willem de Besten kwam men niet.

Selectie:
In de persoon van Ronald Boeren (afkomstig van Rood Wit W) staat er een nieuwe trainer voor de groep. Zijn selectie bestaat uit 22 man. Topscorer Ruben Rodriques (25 doelpunten) vertrok naar FC Den Bosch en daarnaast vertrokken nog drie spelers. De vorig seizoen tot 19 competitie doelpunten komende Kemper bleef wel bij de selectie. Ter versterking konden er ook vier nieuwe spelers verwelkomt worden, waarvan Thijs van Pol afkomstig van TOP Oss wellicht de belangrijkste is. In de genoemde oefenwedstrijden kwam hij in ieder geval al tot 6 treffers.

Historie:
Voor het eerst in het seizoen 16-17 troffen de eerste elftallen van beide verenigingen elkaar. Door een doelpunt in de tweede helft van Jacobs bleven de punten toen in Gemert. In het afgelopen seizoen troffen ze elkaar op de voor laatste speeldag. In een zeer doelpuntrijke wedstrijd trok IFC na een 2-2 ruststand met 3-5 aan het langste einde. Voor IFC scoorden Danny Slingerland 2x, Noël Goossens, Perry van Eijken en Nico Ramos, terwijl dat voor Gemert Kemper 2x en Rodriques waren.
Waar te zien:
Zondag 9 september zal zowel Gemert als IFC het verlies in de eerste wedstrijd van zich af willen spelen door in ieder geval niet opnieuw te verliezen. Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten met hopelijk veel publiek.
De wedstrijd op Sportpark Molenbroek aan de Sportlaan 9 te 5421 SK Gemert onder leiding van scheidsrechter R.C.P. van der Werff uit Drunen start om 14.00 uur.

Tot Ziens!