Eerste dag Rabobank IFC Girls Tournament een succes

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat bleek ook zo te zijn tijdens de eerste dag van het Rabobank IFC Girls Tournament 2018. Terwijl het voetbalseizoen 2017-2018 nog maar net aan de gang is, ging een toernooicommissie al aan de slag om zich te buigen over een toernooi dat pas bijna een jaar later plaat zou gaan vinden. En die negen maanden voorbereiding heb je gewoon nodig. Velen weten niet wat er allemaal bij komt kijken. De eerste maanden zijn hectisch, krijgen we het toernooi wel vol. Maar die spanning was vergeefs, want we zaten in de meeste poules vrij snel helemaal vol. Eens te meer blijkt dat het Rabobank IFC Girls Tournament goed staat aangeschreven in voetballand. Als dan een maand voor het toernooi alle schema’s gemaakt zijn, alle wedstrijdbriefjes klaarliggen etc, dan begint vaak de ellende. Een aantal clubs trekken zich terug. Dus Wil Brinkhuis gelijk weer aan de bak om vervanging te regelen. Dat lukt vaak, behalve als dat één of twee dagen voor het toernooi gebeurd. Dan moet je dus het hele schema gaan aanpassen. Het meest vervelend is het wanneer een team niet komt opdagen. Jammer genoeg gebeurde dat in de MO15-2 poule. Nieuw Lekkerland kwam niet opdagen en dat is voor de andere teams in die poule dan erg vervelend. Dit wat betreft het organisatorische deel.
Het is altijd heel mooi om te zien hoeveel teams, hoeveel meiden, hoeveel leiders, hoeveel ouders altijd weer lachend over het IFC terrein lopen. Terwijl de deejay de muziek liet horen en de wedstrijd perfect aankondigde, kon iedereen genieten van leuk en mooi voetbal, een lekker drankje en een lekker hapje. Tussendoor werd ook het geluk beproefd bij de enveloppenstand. De jongste meiden namen het niet alleen op tegen de tegenstander, maar er was ook een onderlinge strijd. Welk meisje of welke trainer scoorde de meeste punten bij het gatenbord. Wat is het dan opeens moeilijk om goed te richten zeg.
Hoofdsponsor Rabobank was ook prominent aanwezig op ons horecaplein. Er werden praatjes gemaakt en er gingen heel wat kinderen en ook volwassenen op de foto. Wij willen onze hoofdsponsor Rabobank, maar ook alle andere sponsoren enorm bedanken. Zonder de steun, in welke vorm dan ook, kan zo’n evenement niet de uitstraling krijgen die het nu heeft.
Volgende week, zaterdag 23 juni, is de tweede dag van het Rabobank IFC Girls Tournament 2018. Dan komen de oudere meiden en de vrouwen in actie. Vanaf 10.00 uur wordt er gevoetbald. Op deze dag wordt ook gestreden om de Elsemiek Zuidweg Sportiviteitsbokaal.